bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,708.46 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.03 2.18%
bnb
BNB (BNB) $ 552.53 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 133.05 9.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513566 5.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448911 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128295 3.59%

Ethereum’da faaliyet gösteren Türk projesi, yatırım turunu tamamladı

Ethereum'da faaliyet gösteren Türk projesi, yatırım turunu tamamladı

Kripto para sektörü içinde dikkat çeken bir web3 cüzdanı girişimi olan ve Türk geliştiriciler tarafından geliştirilen Clave, 1.6 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı.

zkSync’i geliştiren Matter Labs liderliğinde gerçekleşen erken aşama tohum yatırım süreci, Safe, Lambda Class, Mirana Ventures ve melek yatırımcı olarak Scroll’dan Sandy Peng ve Doruk İşmen, Portal’dan Raj Parekh, Avail’den Anurag Arjun ve Turan Sert’in katılımıyla tamamlandı.

Sektöre ilk adımını Openclave ismiyle Mart 2023’teki Scaling Ethereum Hackathon’unda atan Clave, geleneksel finans sektörü ile merkeziyetsiz finans arasında bir köprü kurmak gibi bir misyona sahip olduğunu belirtiyor.

Vitalik Buterin övmüştü

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, kasım ayındaki Türkiye ziyareti sırasında en çok beğendiği yerli kripto projesinin Clave olduğunu ifade etmişti.

Clave kurucu ortağı Rafi Ersözlü, Buterin’in kendilerinden bahsetmesinden ötürü duyduğu mutluluktan söz etmiş ve Ethereum’a “büyük katkı sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala