bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,387.38 4.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,912.83 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 547.59 3.66%
solana
Solana (SOL) $ 129.41 3.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51095 1.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444379 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.125351 4.73%

Ethereum kurucusu Buterin, gas limitinin artışından yana

vitalik buterinden worldcoin aciklamasi

Bitcoin’in ardından gelen en büyük ikinci kripto ağı Ethereum’un (ETH) mucidi Vitalik Buterin, ağ verimliliğini arttırmak adına yeni bir fikir ortaya attı.

Ethereum Vakfı’nın geçtiğimiz gün düzenlediği soru-cevap etkinliğinde söz alan Buterin, protokoldeki gas sınırının neredeyse üç senedir değişmediğini vurguladı. Bu sürenin rekor niteliğinde olduğunu belirten ETH kurucusu, ağ verimiliğini daha iyi bir duruma taşımak için limitlerin bir miktar artması gerektiği fikrini paylaştı.

etherscan 1

“Dürüst olmam gerekirse, günümüzde mütevazı bir gas limiti artışının makul olduğu düşüncesindeyim.”

Mevcut ağ işleyişinde gas limitinin 30 milyon ile sınırlı olduğunun altını çizen Buterin, söz konusu rakamın 40 milyona güncellenerek yüzde 33 artması gerektiğini belirtti.

2015’te kurulan Ethereum ağının gas sınırı ilk dönemde 5 milyonun altında seyrediyordu. Kripto paralara artan ilgi ve daha çok kullanıcının blokzincir ağını kullanmaya başlaması, sınırın günümüzde 30 milyona kadar yükseltilmesine yol açtı. Gas sınırlarındaki yükseliş, ağ ücretlerini arttırırken artan kullanıcıların işlemlerini daha hızlı ve verimi gerçekleştirmesini sağladı.

Etherscan’ın paylaştığı verilere göre ETH ağında gerçekleşen bir işlemin günümüzde ortalama maliyeti 35 gwei (1 dolar 90 cent) civarında seyrediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala