bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,731.15 4.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,268.69 4.34%
bnb
BNB (BNB) $ 580.08 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.79 8.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601198 0.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.418175 7.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13289 8.17%

Ethereum (ETH) 4 bin dolar hedefi masada mı?

Ethereum

Ethereum ağının ana kripto parası Ether (ETH), yılın başından bu yana yüzde 67 oranında değer kazandı ve mevcut on-chain, temel ve teknik verilere göre Haziran ayında da yükselişine devam edebilir.

1 Haziran itibarıyla Ether, hakim olan düşen kama formasyonunun kırılma aşamasına girdi. Düşen kama, alçalan ve birbirine yaklaşan iki trend çizgisi ile karakterize edilen bir yükseliş dönüş formasyonu olarak biliniyor.

eth grafik

Teknik analiz kurallarına göre, bu formasyon fiyat üst trend çizgisinin üzerine çıktığında ve takozun maksimum yüksekliği kadar yükseldiğinde tamamlanır.

20 Mayıs’ta ETH fiyatı, işlem hacimlerindeki artışla birlikte takozun üst trend çizgisinin üzerine çıktı. Bu hareket devam eder ise formayon hedefine göre Ether 4 bin 255 dolara kadar ulaşabilir.

Büyük balinalar ETH biriktiriyor

Ethereum balinalarının hareketleri de teknik verileri destekliyor.

Santiment’e göre, 10-100 milyon ETH bakiyeye sahip cüzdanlar tarafından tutulan Ether arzı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ether ETF başvurularına yönelik yeniden değerlendirmesine ilişkin söylentilerin başladığı 20 Mayıs’tan bu yana yaklaşık yüzde 0,5 arttı. Bu birikim, Ether fiyatındak, yüzde 19,25’lik yükselişle aynı zamana denk geldi.

Buna karşılık, 1 milyon-10 milyon ETH bakiyesi olan cüzdanların elindeki Ether arzı, fiyat yükselişi sırasında keskin bir düşüş yaşadı. Bu durum, kâr satışlarıyla açıklanabilir.

Ancak, kripto borsalarındaki Ether arzındaki düşüş de uzun vadeli yatırımların devam ettiğini ortaya koyuyor.

Ether ETF’leri Haziran’da gelebilir

Analistlere göre, BlackRock’ın iShares Ethereum Trust (ETHA) başvurusunda S-1 belgesini güncelleme kararının ardından ABD spot Ether (ETH) borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) Haziran ayı sonuna kadar piyasaya sürülebileceğine dair “yasal bir olasılık” masada.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, “Bu iyi bir işaret. Muhtemelen geri kalanının da yakında geleceğini göreceğiz,” yorumunda bulundu. Balchunas, spot Ether ETF’lerinin, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürüldükten sonraki ilk günlerde gördüğü akışların yüzde 10-15’ini alacağını tahmin etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala