bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,731.15 4.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,268.69 4.34%
bnb
BNB (BNB) $ 580.08 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.79 8.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601198 0.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.418175 7.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13289 8.17%

Ether ETF’lerinde komisyon rekabeti başlıyor mu?

ether ethereum blockchain

ABD’li yatırım firması Franklin Templeton, spot Ether (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) için S-1 başvurusunu güncelledi ve söz konusu fonun komisyon oranını açıkladı.

Şirket, 31 Mayıs’ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuruda, fonun net varlık değerinin yüzde 0,19’una eşit yıllık bir oranda ücreti talep edeceğini belirtti. Bu oran, Franklin Templeton’ın spot Bitcoin ETF’iyle bire bir aynı.

Bu gelişme, Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas tarafından “ETH ETF ücret savaşında açılış atışı” olarak nitelendirildi. Balchunas, Franklin’in ücretinin “kalıcı göründüğünü” ve bunun “sadece bir başlangıç” olduğu görüşünde.

Ether ETF’lerinde düşük komisyon rekabeti alevlenecek mi?

Yatırımcılar genellikle en düşük ücrete sahip ETF’leri tercih ettikleri için, yönetim giderleri için fon yöneticisine ödenen ücretler önemli bir rekabet unsuru.

Franklin Templeton’ın hamlesi, VanEck, Invesco ve Galaxy gibi diğer Ether ETF başvuru sahiplerini de harekete geçirebilir. Bu şirketler 31 Mayıs’ta S-1 başvurularını güncellese de, komisyon ücretlerini açıklamadı.

Balchunas, duruma dair şu sözleri söyledi:

“Diğer Ether ETF başvuru sahipleri henüz sponsor ücretlerini açıklamadı. Ayrıca yeni S-1’lerin hiçbirinde ücret yok. Ücret savaşı şimdilik askıda.”

Ocak ayında spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden önce Balchunas, ücret ayarlamaları için sürekli S-1 belge değişikliklerinden bahsederek “ücret savaşları”ndan söz ediyordu. Hatta bazı ihraççılar daha rekabetçi olmak için ücretlerden tamamen feragat etmişti. Örneğin, Bitwise, spot Bitcoin ETF’sinde ilk altı ayda hiç bir ücret kesintisi yapmayacağını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala