bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,911.20 2.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,265.52 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 579.78 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 182.78 5.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600072 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416761 5.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133912 5.66%

“Vitalik Buterin Ethereum için çok önemli”

ethereum vitalik buterin

Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin ve kripto uzmanları, Vitalik Buterin’in Ethereum’un geleceğinde önemli bir rolü olduğunu vurguladılar. Buterin, pek çok uzmana göre önemli bir figür haline geldi.

Cointelegraph podcast’i Decentralize’e özel olarak konuşan Lubin, Ethereum’un kurucu ortağı ve baş mimarı olan Buterin’in son derece önemli bir isim olduğunu belirtti.

Buterin’in farklı bir tarzı olduğuna değinen Lubin, “Buterin, insanların ete kemiğe büründürebileceği üst düzey bir yol haritası taslağı açısından büyük katkılarda bulunuyor. Kendisini her zaman bir bilgisayar bilimcisinden çok bir kripto ekonomisti olarak görmüş görmüştür.” dedi.

Ethereum

Ethereum’un geleceğinde Buterin etkisi

Cointelegraph Genel Yayın Yönetmeni Gareth Jenkinson ile röportaj gerçekleştiren Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin, Vitalik Buterin’i yere göğe sığdıramadı. Lubin, Buterin’in çabasını öne çıkardı.

Bilindiği üzere Buterin, Ethereum’un bir yol ayrımında olduğunu ve önemli gelişmeler eşliğinde iyiye gidebileceğini söylemişti. Buterin, Ethereum’un gelişiminde büyük bir rol oynuyor.

Lubin dışında sektörün önemli isimleri de Buterin’in önemli bir figür olduğunu düşünüyor.

Safe Wallet CEO’su Lucas Schor, Berlin’de verdiği bir röportajda, Buterin’in platformlarını kullanarak aldığı onayın öneminden bahsetti. Schor, “Geçmişte insanlar, Vitalik’in fonlarının çoğunu korumak için Safe Wallet kullandığını söylediğini bildirdi.” yorumunda bulundu. Schor, Buterin’in Ethereum ekosisteminin gelişiminde ekstra bir etkisi olduğunu öne sürdü.

Buterin’in gördüğü zorluklardan bahsetmesine değinen Schor, bir grup insanın bu zorluklara odaklanacağını ve nasıl çözüleceğini düşüneceğini söyledi. Safe Wallet CEO’su, Buterin’i bir yol gösterici olarak görüyor.

Schor ayrıca, Buterin’in EIP-7702‘nin gelişimine de önemli ölçüde katkı sunduğunu ifade etti. CEO, “Buterin’in EIP-7702’si, harici olarak sahip olunan hesaplar (EOA’lar) için bir contract_code alanı ekleyen yeni bir işlem türü önermektedir.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala