bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

Estonya Bitcoin’e Sıcak Bakmıyor

Estonya

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Estonya’nın Bitcoin varlığını yasal bir para birimi kabul etme konusunda El Salvador’u takip etmeyi planlamadığını açıkladı.

Kallas, ülkenin şu anki ekonomik durumunun, kripto para birimleri konusunda çok dikkat gerektirdiğini belirtti. 

Diğer yandan önde gelen kripto para borsalarından Coinbase bile ulusunun hükümetini Bitcoin’i yasal ihale yapmaya çalışıyor. Şu an itibariyle Kallas “bu konuda olumluhissetmediğini ifade etti.

estonya basbakani 10 afgan multeciyi ulkemize almaya haziriz xh9bMHZ7

Estonya Başkanı’nın Bitcoin Geçmişi

Kısa süre önce seçilen Estonya Başbakanı Kaja Kallas, kripto para birimleri konusunda başından beri oldukça olumsuz bir tutum sergiliyor. Ülkenin lideri, bu tür dijital varlıkların siber saldırılarda ve fidye yazılımlarında büyük rol oynadığına inanıyor. Bu ve benzeri nedenlerle, ülkenin yakın zamanda Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesi şu an için olası gözükmüyor.

Diğer taraftan Kallas, El Salvador’un Bitcoin’i yasal ihale yapma hareketini de hâlihazırda desteklemediğini belirtelim. 

Estonya’nın El Salvador gibi kripto paraları kabul edip etmeyeceği sorulduğunda ise Kallas, bu olasılığı El Salvador‘u örnek göstererek kararlı bir şekilde reddetti:

“El Salvador’da gördüklerim, anladığım kadarıyla o kadar da iyi gitmiyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala