bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,036.16 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.83 1.99%
bnb
BNB (BNB) $ 593.31 0.06%
solana
Solana (SOL) $ 156.38 1.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538991 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451882 2.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158267 2.45%

Eski ajandan Tornado Cash geliştiricilerine destek

tornado cash istismarcisi harekete gecti 2

ABD’de bir çok soruşturmayla karşı karşıya kalan Tornado Cash kurucuları Roman Storm ve Alexey Pertsev’in yardım fonuna tanınan bir isimden bağış geldi. Eski CIA ajanı Edward Snowden, Tornado geliştiricilerini korumak için kurulan yasal fona 350 bin dolar aktardı.

Bağışının ardından sosyal medya hesabında Roman Storm’un yardım çağrısını yeniden paylaşan Snowden, şu sözleri söyledi:

“İmkanınız varsa lütfen yardım edin. Gizlilik bir suç değildir.”

Kripto para sektörünün tanınan platformlarından Tornado Cash, sağladığı hizmet ile kullanıcıların izini kaybettirmesine olanak tanıyor. Gizliliğe önem veren bir çok kripto sever Tornado’dan fayda sağlasa da kötü niyetli kişiler de bu platformu kullanıyor.

ABD’li kolluk kuvvetleri ülkede uygulamayı yasaklarken geliştiriciler Roman Storm ve Alexey Pertsev hakkında kara para aklama suçlamasıyla yakalama kararı çıkardı. Tornado Cash geliştiricisi Roman Storm, geçtiğimiz sene tutuklanmasının ardından ABD’nin Washington eyaletinde ev hapsine mahkum edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala