bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,976.95 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.51 0.64%
bnb
BNB (BNB) $ 578.23 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 171.62 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522043 0.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482949 0.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153121 1.40%

eSIM teknolojisi uygulamasına 2,6 milyon dolar yatırım

eSIM

Yurt dışı internet ve telefon deneyimini gelişmiş eSIM ile destekleyen Roamless Paribu Ventures, Revo Capital, DeBa Ventures ve melek yatırımcılardan 2,6 milyon dolar yatırım aldı.

Ali Gazioğlu, Asım Alp, Emre Demirel, Selim Aykut ve Cengiz Öztelcan tarafından 2023 yılının başında ABD’de kurulan Roamless, alınan yatırımın, yeni pazarlara giriş ile kullanıcı bazını ve ekibi büyütmek kullanılacağını açıkladı.

Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız eSIM teknolojisi tabanlı yeni bir uygulama olarak karşımıza çıkan Roamless, Ekim ayında App Store ve Google Play üzerinde açık beta olarak yayın hayatına başladı. Gelişmiş eSIM teknolojisi kullanıcıların yurtdışındaki yüksek telefon faturalarına çare olmak adına yola çıkan Roamless, bugün itibarıyla 62 ülkede kullanılıyor. 

Roamless, piyasadaki mevcut eSIM pazaryeri sitelerinden farklı olarak tek eSIM ile faaliyette olduğu tüm ülkelerde çalışması ve ‘kullandıkça öde’ modeli ile dikkat çekiyor.

‘2024 sonuna kadar tüm dünyada faaliyet göstermeyi hedefliyoruz’

Ekip olarak yazılım, telekomünikasyon, tüketici ürünleri ve fintech sektörlerinde uzun yıllar önemli tecrübeler edindiklerinin altını çizen Kurucu Ortak ve CEO Emre Demirel, Roamless’ın 2024 planlarına dair şunları söyledi:

“Öncelikle sık seyahat eden tüketiciler olarak, bizzat kendi yaşadığımız sorunları çözmeye odaklandığımız, kullanıcı odaklı bir ürün yarattık. eSIM başta olmak üzere birçok yeni teknolojiyi uygulamamızda bir araya getirerek, bulunduğumuz sektör içerisinde ayrışan bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen hem açık beta versiyonumuzu yayına aldık hem de değerli isimlerden yatırım aldık. 2024’te ürünümüzü geliştirmeye ve kullanıcı tabanımızı büyütmeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle en aktif olduğumuz pazarlar Amerika ve Avrupa ülkeleri olmakla birlikte, 2024 sonuna kadar tüm dünyada faaliyette olmayı hedefliyoruz”.

Revo Capital Kurucu Ortağı ve CEO’su Cenk Bayrakdar, “Nispeten yeni bir teknoloji olan eSIM teknolojisi, artan müşteri farkındalığı ile çok hızlı büyüme potansiyeli ve içinde birçok fırsatı barındıran bir pazar olması itibari ile ilgimizi çekiyor. Bu bakış açısı ile de Roamless’ın, dünya genelinde anında bağlantı sağlama konusunda önemli bir çözüm olduğuna inanıyoruz. Bu teknolojisi sayesinde seyahat edenler, tek bir eSIM kullanarak ve bakiyelerinin süresi bitmeden, 62 ülkede mobil veri kullanabilir ve 200’den fazla ülkeye arama yapabilirler.  Telekomünikasyon ve yazılım alanlarında uzmanlığa sahip Kurucu ekibin yüksek motivasyonu ve yetkinliğine güveniyor, onların büyüme yolculuğunu desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Paribu Ventures Direktörü Utku Dördüncü’nün görüşleri ise şöyle:

“Paribu Ventures olarak her zaman bir sonraki trendleri yakalamaya çalışıyoruz ve yalnızca blockchain alanında değil, oyun, web3 gibi farklı alanlarda da yenilikçi teknolojiler geliştiren güçlü ekiplere yatırım yapıyoruz.  Roamless, son derece güçlü kurucu ekibi, rakiplerinden farklı teknolojik altyapısı, ayrışan eSIM ürünü ve küresel bir kitleye geniş bir hizmet yelpazesi sunma potansiyeline sahip platformuyla yatırım yapmış olmaktan heyecan duyduğumuz bir girişim.  6 milyondan fazla kullanıcıya sahip Paribu ile iş birliği alanlarını keşfederek Roamless’a destek olmaya devam edeceğiz”

DeBa Ventures Kurucu Ortağı Barbaros Özbugutu ise “eSIM ve diğer yeni sayesinde telekomünikasyon ve fintech sektöründe son on yılda yaşanan dönüşüme  benzer  bir  dönüşümün  arifesinde  olduğumuzu, ve Roamless  gibi farklı sektörlerden tecrübeleri bir araya getiren ekiplerin, bu  dönüşümün öncülerinden olacaklarına inandıklarını” söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala