bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,782.55 4.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.69 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 579.55 3.04%
solana
Solana (SOL) $ 141.81 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529104 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464669 2.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140065 5.44%

Enjin Coin (ENJ) Nedir?

enjin coin

Enjin Coin (ENJ) NFT’lerin tüm kullanıcılar ve markalar için kolayca kullanılmasını sağlamayı hedefleyen Ethereum tabanlı bir token’dır. “NFT’ler için Altın Standardı” sloganıyla yola çıkan ENJ, Enjin ekosisteminde kazılan yeni nesil NFT’lerin mali değerini temin etmek için kullanılıyor.

Enjin Coin’in web sayfasında yer alan verilere göre çok sayıda blockchain projesi ENJ ile destekleniyor. ENJ’nin bunca girişimci tarafından tercih edilmesinin belli başlı nedenleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenlerin başında müşterilerin ENJ’ye duydukları güven geliyor. Kullanıcıların NFT’lerini ENJ’lere kolaylıkla dönüştürebilmeleri sürece dahil olan projelerin güvenilir olmasını sağlıyor ve kullanıcıların kendini güvende hissetmesine ortam hazırlıyor. Ayrıca ENJ’lerin ekosistemde sertifikalandırılmış olması, gerçek dünyada bir değere sahip olması ve bankalarda kullandığımız dijital paralara benzer ölçüde bir somutluğa sahip olması tüm projeyi daha güçlü hale getiriyor. ENJ’lerin sınırlı sayıda olmasının da kullanıcılara güven verdiğini belirtmek gerekiyor.

enjin coin nedir nasil alinir

Enjin Coin (ENJ) Ne Zaman Çıktı?

Enjin Coin projesinin girişimcileri yola 2009 yılında çıktı ve o günden bu güne çok sayıda Blockchain projesiyle birlikte çalıştılar. Projenin web sayfasının bildirdiğine göre halihazırda 12,4 milyon ENJ değerinde varlığın kullanıcılar tarafından kilitlendiğini ifade edersek, ENJ girişimcilerinin başladıkları günden bu yana kat ettikleri mesafeyi daha iyi anlayabiliriz.

Enjin Coin (ENJ) Fiyatı Nedir?

Enjin Coin projesinin whitepaper’ında yer alan bilgilere göre toplamda 1 milyar adet ENJ’nin piyasaya sürülmesi planlanmış. Halihazırda dolaşımda bulunan token miktarı ise 830 milyon ENJ civarında.

Enjin Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Enjin Coin 9,98 TL TL‘den işlem görüyor. Enjin Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 2.73% değişim gösterdi. Enjin Coin‘in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 24,287,498 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 89,104,662,110 dolar seviyesinde.

Enjin Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Enjin Coin $ 0.308095 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Eylül ayı itibariyle Binance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3.82 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Dogecoin’de yılın en düşük seviyesini ise 0.736 dolarla belirledi.

enjin coin nasil alinir

Enjin Coin (ENJ) Nasıl Çalışmaktadır?

Enjin Coin’in (ENJ) temel kullanım alanı, kullanıcıların dijital oyunlar üzerinde sanal değer saklayıp yönetebilmelerini sağlamak diyebiliriz. Bu sanal değerlere örnek olarak oyunlar içerisinde oluşturulmuş dijital paraları ya da oyun karakterleri için tasarlanmış aksesuarları gösterebiliriz. Oyunlar içerisinde bu tür aksesuarlar oluşturmak ya da bu tür öğeleri yok etmek için geliştiricilerin belirli basamakları tamamlamaları gerekiyor.

Bunların başında geliştiricilerin doğrudan ENJ satın alarak gerçekleştirebilecekleri “edinim” seçeneği geliyor. Geliştiriciler satın aldıkları bu ENJ’leri oyun içi eşyalar tasarlamak için kullanabiliyor. Ayrıca kullanıcılar oyunlarda gösterdikleri performanslar neticesinde de token sahibi olabiliyorlar. Kullanıcıların tokenleri kendi aralarında alıp satabilmelerine de olanak sağlayan Enjin Coin ekosisteminde ENJ’ler için bu işlemler sayesinde bir değer oluşuyor.

Enjin Coin (ENJ) ekosistemi hakkında gelen sorulardan en çok tekrar edilenleri arasında “Blockchain’e dayalı varlık oluştururken kodlama bilmeli miyim?” sorusu dikkat çekiyor. Kodlama, her ne kadar çağımızın yaygın bilgisayar becerileri arasında yer alsa da ENJ ekosisteminde varlık oluştururken bu gerekliliğin yer alması kullanıcı deneyimini olumsuz etkilerdi. Bu yüzden Enjin Coin ekibi bir görsel arayüz geliştirerek varlık oluşturma sürecinde kodlamayı gereklilik olmaktan çıkardı. Ancak bu yolla oluşan varlıkları oyunlarla entegre etmek için elbette belirli nispette kodlama gerekiyor.

Enjin Coin ekibi yukarıda bahsedilen fonksiyonları gerçekleştirebilmek için çok sayıda yazılım geliştirme aracı oluşturdu. Bu araçlar ödeme yapma ya da token cüzdanıyla ilgili platformları da kapsıyor. Böylece kullanıcılar oyun içi işlemlerin karmaşasından ve maliyetinden optimum yollarla uzaklaşmış oluyor ki bu da daha kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Enjin Coin ekosisteminden bahsederken “Enjin akıllı cüzdanına” da değinmek gerekli. Bu akıllı cüzdan sayesinde oyuncular sanal değerlerini herhangi bir zorluk yaşamadan saklayabiliyor ya da alıp satabiliyorlar. Cüzdan; kullanıcıların mevcut envanterlerini kolaylıkla değerlendirebilmelerini, bunları birçok oyuna ulaştırabilmelerini ve farklı platformlarda kullanabilmelerini sağlıyor. Üstelik cüzdan aracılığıyla dijital değerleri satıp ENJ’ye çevirebilme olanağı da mevcut. Böylece oyun evrenleri dışında da coin ya da dijital eşya alıp satmak mümkün hale geliyor.

ERC-1155 olarak Enjin Coin

Enjin Coin (ENJ), Ethereum tabanlı bir token ve ERC – 1155 adı verilen token standardını benimsemiş. Bu standart sayesinde kullanıcılar her türden varlık oluşturabilme olanağına kavuşuyor. Bu standart ile gerçekleştirilebilecek ve oldukça geniş yelpazesi olan varlıkların dijital oyunlar ile ilgili olan kısmı Enjin Coin ekosistemine hitap ediyor. Ethereum blockchain’indeki bir akıllı sözleşme aracılığıyla çok sayıda token gerçekleştirmek ERC-1155 standardıyla mümkün.

Enjin Coin’in kendi web sayfasında yer alan bilgilere göre ekosistemde ulaşılan hacim 45 milyona ulaşmış durumda. Yalnızca bu veri bile ekibin 2009 yılında çıktığı yolda ne denli bir mesafe kat ettiğini ispatlar nitelikte.

enj enjin coin nedir

Enjin Coin (ENJ) Kullanım Alanları

Enjin Coin özellikle son dönemde NFT ve merkezsiz finans (DeFi) sektörlerinde yaşanan büyüme nedeniyle popülariyesini arttırdı. Enjin Coin’in kullanım alanları ve iş ortakları şu şekilde:

Atari: Enjin, oyun dünyasının ikonik markalarından biri olan Atari ile oyun dünyasını blockchain teknolojisine entegre etmek için bir ortaklık kurdu.

BMW: Enjin, BMW Vantage uygulaması kullanıcılarının BMW Coin ödül puanlarını Enjin Coin’e dönüştürmelerini sağlamak için BMW ile ortaklık kurdu.

Microsoft: Microsoft, Azure Heroes adlı bir sosyal ödül programını yürütmek için Enjin’in teknolojisini kullanıyor.

Samsung: Enjin, Samsung Blockchain Keystore ile Enjin Wallet entegrasyonu için Samsung ile ortaklık kurdu.

Unity: Enjin, Unity’nin 4,5 milyon ekosistem geliştiricisinin blockchain uygulamalarına ve oyunlarına entegre etmesini kolaylaştıracak bir SDK başlatmak için Unity ile ortaklık kurdu.

Enjin Coin Ortaklıkları

Kripto para piyasasına henüz giriş yapmış bir proje olsa da Enjin Coin başarılı ortaklıklara imza atmayı başardı. Oyunculuk sektöründe vazgeçilmez bir unsur haline dönüşen Enjin Coin dijital bir piyasa olarak hizmetlerini sürdürüyor. Enjin projesinin ortaklık sağladığı platformlar arasında Microsoft, Binance, Coinmarketcap, Blockchain.com gibi teknoloji devi isimler yer alıyor. Bunların yanı sıra binlerce kullanıcı tarafından düzenli bir şekilde oynandığı bilinen çok sayıda oyun platformu da Enjin projesiyle birlikte çalışıyor.

NFT’ler Enjin coin projesinin sunduğu olanaklarla kendilerine yeni kullanım alanları oluşturmayı başardı. Dijital sanattan oyunculuk itemlerine kadar aklımıza gelebilecek hemen her şeyin NFT cinsinden değeri oluşturulabiliyor. Son günlerde ünlü isimlerinde bu trende sessiz kalamadıklarına ana akım medyadan dahi şahit oluyoruz. Bu da esasında kripto para piyasasının son günlerde geldiği noktayı ifade ediyor. Benimsenme oranı bir hayli yükselen kriptolar toplumun birçok kesiminde kabul görmeyi başardı.

Geleneksel oyunculuk sektörüne blockchain teknolojisini kazandırarak yenilikten yana olduğunu herkese ispat eden Enjin coin mevcut düzeni sarsıcı bir niteliğe sahip. Kripto para projesine uzmanlar tarafından yöneltilen değerlendirmeler arasında ENJ’lerin gelecekte sektörün vazgeçilmezi haline geleceği kanısı yaygın. Ancak zamanın ve değişen şartların neleri getireceğini kestirmek bir hayli güç. Bu yüzden kripto para yatırımı yapmayı planlayan kullanıcıların detaylı bir araştırma ve analizin ardından işlemlerini yapmaları herkesin iyiliği yönünde sonuçlar verecektir.

Enjin Coin Değerlendirmesi

Kripto para piyasasında çok sayıda proje bulunuyor. Kullanıcılara sundukları avantaj ve hizmetlerle dikkat çekmeye çalışan onca proje arasında sıyrılmak için fark yaratmak gerekiyor. Bunun için de sürdürülebilir bir amacın ve aynı nitelikte bir altyapının kaliteli bir ekiple buluşması gerekiyor. Eğer proje gerçek kullanım alanlarına yönelmeyi başarmış ve kullanıcıların ihtiyaçlarına gerçekten cevap veren bir noktaya ulaşırsa da başarı kaçınılmaz hale geliyor. Enjin Coin’in hedeflediği sektörün gelecek vadeden bir yapıda olduğunu ifade etmek yanlış olmaz. Her geçen gün dijitalleşmeye devam eden dünyamızda sanal oyunların hep var olacağı çıkarımını yapabiliriz. Bu durumda Enjin Coin’lerin de piyasada var olmaya devam edeceği değerlendirilebilir. Ancak kripto paranın başarılı bir şekilde yoluna devam edebilmesinin belirli şartları bulunuyor. Bunlardan birisi de değişen trendlere ve yaşanan gelişmelere ayak uydurabilmek. Yenilikçi anlayışları benimseyen ve topluluğa kulak veren isimlerin varlıklarını devam ettirecekleri sonucuna varabiliriz.

Enjin Coin (ENJ) Nasıl Satın Alınır?

Enjin Coin (ENJ), başta Binance olmak üzere Coinbase, Huobi, Bithumb, KuCoin ya da Kraken gibi birçok kripto para alım-satım platformu vasıtasıyla satın alınabilir. Türk kripto para borsaları arasında da kullanıcılarına ENJ sunan platformlar bulunuyor. Kripto para işlemleri gerçekleştirirken ekosistemin doğasından kaynaklanan güvenlik zafiyetlerinin farkında olmak ve bilinçle hareket etmek gerektiğini akılda tutmak her açıdan faydalı olacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala