bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Enigma (ENG) Coin Nedir?

Enigma ENG nedir

Enigma (ENG) Blockchain ağlarındaki gizlilik sorununu çözmeyi hedefleyen bir kripto para platformu olarak ifade edilebilir. Enigma platformu kullanıcılarının veri depolarına erişimine gizlilik ve ölçeklenebilirlikten taviz vermeden imkan veriyor. Ethereum blockchain ağının geliştirilmesini de hedefleyen Enigma ekibi birtakım yenilikleri söz konusu hale getiriyor. Bu yenilikler sayesinde ETH ağının kapasitesi artırılacak. Akıllı sözleşmelerin yanında faaliyet göstermesi planlanan gizli sözleşmeler Enigma ekibinin getirdiği yenilik olarak ifade ediliyor. Bu içerik boyunca Enigma platformundan bahsedeceğiz. Bu platformu sağladığı olanak ve imkanlara değineceğiz. Elbette ENG token’lerin özelliklerinden ve fiyatına yönelik verilerden de söz edeceğiz.

Enigma (ENG) platformunun getirdiği yeniliklerin başında gizlilik konusunu gerçekleştirmeyi hedefleyen gizli sözleşmeler yer alıyor. Zincir dışında işlev göstereceği belirtilen bu sözleşmeler kullanıcıların arzu ettiği gizlilik imkanını onlara sunuyor. Enigma projesinin gizlilik meselesini neden hedeflediğini daha iyi anlayabilmek adına birtakım gerçeklerden bahsedelim. Bilindiği üzere Blockchain teknolojisi kullanıcıların pek çok avantajdan faydalanabilmesini mümkün hale getiren yenilikçi bir teknoloji. Bu avantajların en bilinenleri arasında şeffaflık ilkesi yer alıyor. Buna göre bir kullanıcı diğerine değer aktarımı yaptığında bu işlemi ağda yer alan herkes kolaylıkla görebiliyor. Bu sayede tamamen şeffaf bir ekosistemin meydana getirilmesi hedeflenmiş. Öte yandan bu şeffaflık kullanıcıların her zaman faydalanmak istemediği bir özellik olarak da düşünülebilir. Blockchain teknolojisinden faydalanan bazı kullanıcılar kimi zaman da ağdaki gizliliklerinin korunmasını arzu edebiliyor. Enigma ekibi de bu talebin farkına vararak yenilikçi teknolojiye sahip platformunu kullanıcılarının beğenisine sundu. Böylece kullanılar hem blockchain teknolojisinden faydalanacak hem de diledikleri gizlilik odaklı hizmetlere kavuşabilecek.

Enigma nedir

Enigma (ENG) ne zaman çıktı?

Enigma (ENG) projesi faaliyetlerine 2015 yılında başladı diyebiliriz. ABD merkezli dünyaca ünlü üniversite Michigan Teknoloji Enstitusi (MIT) merkezli geliştirilen bu proje kısa zamanda başarı basamaklarını tırmandı. Enigma ekibi bir grup geliştiriciden, blockchain teknolojisi meraklılarından ve bu teknolojinin benimsenmesine gönül vermiş kişilerden oluşuyor. Enigma’nın temel amacı merkezsiz teknolojilerin gizlilik de gözetilerek küresel anlamda benimsenmesini sağlamaktır diyebiliriz. Enigma ekibi bu sayede günümüzde yaşanan ve internet ağının merkezileşmiş yapısından doğan gizlilik sorunlarını gidermeyi planlıyor. Sonuç olarak da ortaya merkezsiz bir ağ çıkarılmak isteniyor diyebiliriz.

Enigma (ENG) Fiyatı Nedir?

Enigma (ENG) platformunun kripto parası ENG token’ler ile ilgili güncel fiyat verileri aşağıda yer alıyor. Bu başlıklardan ENG fiyatını kontrol edebilirsiniz. Enigma ekibi ENG token’ler ve platformlarının teknik verileriyle ilgili tanıtıcı evraklar yayımladı. Bu evraklarda yer alan verilere göre piyasaya toplamda arzı edilecek ENG token sayısı belirtilmemiş. Ancak içeriğin hazırlandığı anda elde edilen verilere göre dolaşımda bulunan ENG token sayısı 35 milyon civarında tespit edildi.  

Enigma Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Enigma token 0,522767 TL TL’den işlem görüyor. Enigma token fiyatı son 24 saat içerisinde 40.84% değişim gösterdi. Enigma token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 330,467 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,339,072 dolar seviyesinde.


Enigma Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Enigma token $ 0.016101 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle Enigma token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu yaklaşık 8 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Enigma token yılın en düşük seviyesini ise 0,061 dolarla belirledi.


Enigma (ENG) Nasıl Çalışmaktadır?

Ölçeklenebilirlik, gizlilik ve güvenlik. Enigma (ENG) platformu nasıl çalışır denilince akla bu üç terim geliyor. Zincir dışı bir ağ olarak tanımlayabileceğimiz Enigma doğal bir gizliliğe sahip. Verilerin güvenliğini temin etmek adına ise node’lara dağıtılmadan şifreleniyor. Bu ağda gerçekleşen işlemlerde node’lar ve ağında diğer katılımcıları tarafından ENG token’ler kullanılıyor. Sonuç olarak Enigma ekibi, güvenilir ve kullanışlı bir internet ağının meydana getirilmesine imkan veriyor. Ekibin web sayfasında ifade edildiğine göre mevcut internetin yardıma ihtiyacı var. Daha merkezsiz bir internet ağının düşleyen ekip, gizliliğe önem veriyor. Enigma platformunda yer alan geliştiriciler gizli sözleşmeler yazarak süreci başlatıyor. Bu sözleşmeler ekibin gizli ağ dediği platformda yer alıyor. Kullanıcılar şifrelenmiş verilerini bu gizli ağa kaydediyor. Bunlar başka kimse tarafından okunamayacak bir yapıda geliştiriliyor. Gizli bir node bu verileri yine okuyamadan işlemden geçiriyor. Sonuç olarak da işlem gizli bir şekilde gerçekleşiyor. Süreç kabaca bu şekilde ifade edilebilir.

Enigma

Kripto para piyasasında yüzlerce yeni proje yer alıyor. Yeniliklerle dolu bu dev ekosistemde yer alan geliştiriciler daima kullanıcıların ihtiyaçlarını takip ederek meydana gelen talepleri en önce karşılamak adına mücadele veriyor. Sonuç olarak da piyasaya daima yeni projeler dahil oluyor. Bir önceki paragrafta bahsettiğimiz gizlilik hususu da bir ihtiyaç haline geldi. Enigma (ENG) ekibi bu talebin farkına vararak yeniliklerle dolu platformunu geliştirdi. Enigma’nın gizli sözleşmeleri ağ dışında işlemler gerçekleştirilmesini mümkün hale getiriyor. Böylece işlemler Ethereum ağında cereyan etmiyor da parçalar halinde ve zincir dışında yaşanıyor. İşlemlere ilişkin veriler parçalar halinde şifreleniyor. Bu parçalar daha sonra rastgele bir biçimde Enigma node’larına dağıtılıyor.

ENG

Enigma (ENG) Nasıl Satın Alınır?

Enigma platformunun token’i ENG’lere Bittrex, Mercatox, Crex24 ve Bitrue borsalarından ulaşabilmek mümkün. ENG token’lerin satın alınabildiği platformlar şimdilik bunlarla sınırlı. Bittrex dışındaki diğer isimlerin küresel anlamda fazla tanınmayan isimler oldukları ifade edilebilir. Bittrex borsasında ENG’ler için BTC ve ETH ile işlem çifti oluşturulmuş. Kullanıcılar bu kripto paralarla bu borsadan ENG token sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala