bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,102.71 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.43 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 605.81 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.58 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544659 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513709 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158585 1.24%

En Popüler 5 Metaverse Projesi Hangileri?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de en popüler 5 metaverse projesi Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, Somnium Space ve Meta’nın metaverse projeleri Horizon Workrooms ve Horizon Worlds ele alındı.

Popüler Metaverse Projeleri

-Metaverse denince ilk akla gelen platformlardan olan Decentraland, 90.601 parsel araziden oluşan merkeziyetsiz bir platformudur. Decentraland içinde bulunan sanal araziler, Ethereum Blockchain ağına dayanan kripto para birimi MANA tarafından satın alınabilen NFT’lerdir.

-Decentraland’ın en büyük rakibi olan The Sandbox, tıpkı Decentraland gibi oyuncuların kendi arsalarını oluşturduğu ve bu arsaları sattığı bir platformdur.

-En popüler metaverse platformlarından bir diğeri de Axie Infinity’dir. Kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz, geliştirilebilir arsalara ev sahipliği yapan platformda, arsalardan birine sahip olduktan sonra arsayı geliştirerek ticaretine girişilebiliyor.

-Somnium Space, 2018’de sanal gerçeklik deneyimine odaklanarak kurulan açık kaynaklı bir metaverse platformudur.

-Metaverse demişken Meta’dan bahsetmemek olmaz. Facebook yeni ismiyle Meta, Metaverse’ün tekrar ilgi görmesini Meta şirketinin iş toplantılarına odaklanan metaverse tabanlı platformu Horizon Workrooms, ekiplerin bağlantı kurduğu, iş birliği yaptığı ve fikir ürettiği bir VR alanı olarak tanımlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala