bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,840.10 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.65 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 143.29 2.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527014 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466118 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149362 1.68%

Elizabeth Warren: Kripto Sektörü Güçlü SEC’ten Korkuyor

elizabeth warren kripto sektoru guclu secten korkuyor

Kripto karşıtı duruşu ile tanınan ABD senatörü Elizabeth Warren, kripto endüstrisinin güçlü bir SEC‘ten korktuğunu söyledi. Warren, SEC‘in kripto paralara yönelik çalışmalarını iki katına çıkarmasını istedi. Trump yönetimininin önemsiz token’lar ve ponzi şemalarına göz yumduğunu belirten Warren, SEC Başkanı Gary Gensler‘in bazı sorunları çözmek için ‘iyi bir başlangıç yaptığını’ söyledi.

elizabeth warren kripto sektoru guclu secten korkuyor2

Elizabeth Warren’dan SEC’e destek

Kripto sektörünün Gensler liderliğinde temizlendiğini vurgulayan Warren’a göre sektör güçlü bir SEC’ten korkuyor ve SEC’in gözetiminden kaçmak için lobi faaliyetlerine her yıl milyonlarca dolar harcıyor. Warren, SEC’in kuralları uygulamak için ihtiyacı olan bütün kaynakları kullanması gerektiğini belirtti ve Kongre’nin yetkilerini artırması gerektiğini savundu. Senatör, sektörün büyük oyuncularına daha fazla önlem alınması için çağrı yaptı.

Warren, SEC’in kriptolara yönelik sonraki hamlesi için de çekinmemesi gerektiğini söyledi. İflas eden kripto para şirketleri nedeniyle yüz binlerce kişinin parasını kaybettiğini ifade eden Warren, SEC’in bu nedenle daha geniş bir alanda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala