bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,109.84 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.16 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.87 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447832 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13273 0.75%

Electronum (ETN) Coin Nedir?

Electroneum ETN

Electroneum (ETN) mobil cihazlara yönelik geliştirilmiş anlık bir ödeme platformu olarak ifade ediliyor. Electonum ekibi kullanıcılarına hızlı ve güvenilir işlemler sunmayı hedefliyor. Kripto para ekosistemine büyük ölçüde katkı sağlayacak bu platformun kripto paraların benimsenme oranına da tesir edeceği fikri hakim. Bu içerik boyunca Electromun platformundan, platformun kripto parası ETN coin’lerden bahsediyor olacağız.

Electroneum platformundaki kullanıcılar ETN coin’ler sayesinde oldukça kolay bir şekilde sınırlar arası ödeme işlemi gerçekleştirebiliyor. Kripto paraların olmadığı, geleneksel finansal sistemin hakim olduğu eski sistemde bir kullanıcının ülkeler arası nitelikte bir ödeme yapabilmesi için çok yüksek işlem ücretlerini gözden çıkarması gerekiyordu. Hatta bu ücreti ödemesine rağmen kullanıcıların diledikleri zamanda ödemelerinin yapılamaması sorunu oldukça büyük bir sorun teşkil ediyordu. Merkezi bir yapıya sahip geleneksel finansal sistem kullanıcılarını mağdur edici bu özelliği nedeniyle Electroneum gibi yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Electroneum platformunu kullanan bir kişinin sınırlar ötesinde ödeme yapabilmesi için tek yapması gereken akıllı cihazında yer alan uygulamadan ilgili adımları izlemek. Yalnızca dakikalar içerisinde kullanıcıların belirtilen nitelikteki ödeme işlemlerini yüksek kalitede gerçekleştirebilmesi sağlanıyor.

ETN nedir

Electroneum platformu kullanıcılarına sunduğu bu benzersiz hizmeti elbette ki blockchain teknolojisine borçlu. Getirdiği yeniliklerle büyük bir ekosistem meydana getiren yenilikçi blockchain teknolojisi, küresel finansal sistemin çıkardığı çoğu soruna çözüm getiriyor. Bu çözümlerden birisi de sınırlar ötesinde yapılacak ödemelerde yaşanan yüksek ücret ve düşük hız sorunu. Yalnızca birkaç gerekliliği takip eden kullanıcılar Electroneum platformuyla anında ve düşük masraflı ödeme yapabilmenin keyfini sürüyor. Mobil cihazlara dayandırılan Electroneum platformunun kullanımının da oldukça kolay olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Platformu çalıştırıp sunulan avantajlı hizmetlerden faydalanmak için karmaşık donanımlara ihtiyacınız yok. Yalnızca bir akıllı cihaz tüm bunlara sahip olmak için yeterli. Kullanıcılarına birçok sektörde çok sayıda avantaj sunan kripto para ekosistemi Electronumla kaliteli hizmetlerine bir yenisini ekliyor.

Electroneum (ETN) Ne Zaman Çıktı?

Electroneum platformu 2017 yılında Birleşik Krallık merkezli olarak faaliyetlerine başladı. Ekip tarafından gerçekleştirilen bir ilk coin arzı (ICO) etkinliği sonucunda toplamda 40 milyon dolar değerinde fon elde edildi. Projenin hedeflerine ulaşmasını mümkün hale getirmek için kullanılan bu fon çok sayıda yatırımcının Electroneum projesine dahil olmasıyla elde edildi. Electroneum projesinin temel hedefi kullanıcılarına en hızlı ve en güvenli kripto para transferi işlemlerini en düşük ücretle sunmak. Bu sayede dünyanın dört bir yanındaki bankacılık hizmetlerinden faydalanamayan kişilere de finansal olanakların sunulması hedefleniyor.    Bu hedefe emin adımlarla ilerleyen Electroneum ekibi 2017 yılının sonunda mobil cüzdan hizmetini başlatmıştı. Daha sonra platforma ait mobil madencilik uygulaması da ekosistemi güçlendirmek adına faaliyetlerine başladı.

Etn

Electroneum (ETN) Fiyatı Nedir?

Electroneum platformunun kendi kripto parası ETN coin’lerin fiyatlarına ilişkin güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Projenin detaylarının yer verildiği tanıtıcı evrakta yer alan verilere göre piyasaya toplamda 21 milyar adet ETN coin’in arz edileceği ifade edilmiş. Şimdiye dek bu miktarın %85’lik kısmının dolaşıma dahil edildiğini görüyoruz. Buna göre halihazırda kullanıcıların elinde 18 milyara yakın ETN coin bulunuyor. Electroneum platformunun kullanım alanlarının oldukça gelecek vadeden bir niteliğe sahip olduğu düşünülebilir. Herhangi bir tersliğin çıkmaması durumda böylesi platformların gelecekte varlıklarına devam edecekleri düşünülebilir. Tabi ki kripto para ekosisteminin sürprizlerle dolu bir ortam olduğunu hatırlardan çıkarmamak gerekiyor.


Electroneum Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Electroneum Coin 0,129137 TL TL’den işlem görüyor. Electronum Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Electroneum Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.


Electroneum Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Electroneum Coin dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ekim ayı itibariyle Electroneum Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,20 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Electroneum yılın en düşük seviyesini ise 0,0035 dolarla belirledi.

electroneum

Electroneum (ETN) Nasıl Çalışmaktadır?

Electroneum (ETN) platformunun benzersiz hizmetleri Proof of Responsibility (PoR) adı verilen bir konsensüs algoritması sayesinde kullanıcılarına sunuluyor. Toplulukta bilinen popüler altcoin’lerden Monero’nun kaynak koduna inşa edilen bu algoritma sayesinde merkezsiz blockchain ağında işlemler gerçekleştirilebiliyor. Üstelik tüm bu hizmetlerden alınan işlem ücretlerinin geleneksel sistemde karşı karşıya kalınan miktara göre oldukça düşük olduğu belirtiliyor. Electroneum platformunun kullanıcılara sunduğu ekosistem ETN ağı olarak biliniyor. Bu ekosistemde bir cüzdan ve bir uygulama kullanıcılara hizmet veriyor. Bu uygulamalar sayesinde kullanıcılar yazı boyunca bahsettiğimiz hizmetlerden faydalanabiliyor.

Electroneum (ETN) Nasıl Satın Alınır?

Electroneum platformunun kripto parası ETN’ler çok sayıda platform üzerinden satın alınabilir. Bu platformlar arasında KuCoin, Huobi Global, Liquid ya da ProBit Global gibi borsalar yer alıyor. ETN coin’lerin henüz Binance ya da Coinbase gibi dev borsalarda listelenmediği görülüyor. Bu durumu farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. KuCoin borsası ETN coin’ler için USDT, BTC ve ETH ile işlem çifti oluşturmuş. Buna göre kullanıcılar bu kripto paralardan herhangi birisiyle KuCoin borsa platformu üzerinden ETN coin sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala