bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,299.89 4.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.00 4.67%
bnb
BNB (BNB) $ 565.60 3.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.83 15.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520905 5.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459318 6.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133418 9.89%

El Salvador’un USDT ve BTC içeren yeni vatandaşlık programı el yakıyor

el salvadorun ilk ulusal bitcoin ofisi acildi

El Salvador, ülkede 1 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) veya Tether (USDT) yatırımı yapmak isteyen bin kişi arıyor. Söz konusu yatırımcılar böylelikle oturma vizesi ve vatandaşlık alabilecek.

Programda toplamda 999 dolarlık geri ödemesiz depozito yatırılarak 1 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) veya USDT yatırımı taahhüt eden bin yatırımcıya vatandaşlık sunulacak. Tüm kontenjanların doldurulması durumunda El Salvador için 1 milyar dolar toplanacak.

Yöntem, yatırım yoluyla vatandaşlık programından her yıl milyonlar kazanan benzer programlara sahip ülkeler için örnek olacak.

Bu fikir biraz riskli olabilir

El Salvador hükümeti ve sabit kripto para ihraççısı Tether, programı birlikte duyurdu. Ancak Orta Amerika ülkesinin yatırım yoluyla vatandaşlık fiyatı, biraz pahalı görünüyor.

Kripto hedge fonu Altana Digital Currency’nin kurucusu Alistair Milne bir AB ülkesinde vatandaşlığın daha ucuza satın alınabileceğine dikkat çekerek X’te (eski adıyla Twitter) El Salvador’un teklifinin “küresel pazarda rekabetçi olmadığını” belirtti.

Avrupa Birliği’nin (AB) vizesiz Schengen Bölgesine erişim sağlayan Malta, yatırım göçü danışmanlığı Henley&Partners’ın verilerine göre 23 yatırım yoluyla 750 bin euro (810 bin dolar) vatandaşlık sunuyor.

El Salvador’un komşu Karayip ülkelerinde ise bu yol 100 bin dolardan başlıyor. Antigua ve Barbuda, Dominika ve St. Lucia egemen kalkınma fonlarına 100.000 dolarlık katkı karşılığında vatandaşlık sunmalarıyla öne çıkıyor.

Grenada, St. Kitts ve Nevis sırasıyla 150 bin dolar ve 250 bin dolardan başlayan programları sunuyor.

Avantajı nerede?

Buna karşın, Başkan Nayib Bukele’nin Bitcoin’i (BTC) yasal ödeme aracı olarak tanımayı ve önümüzdeki 15 yıl boyunca El Salvador’a yatırım yapan teknoloji şirketleri için gelir ve sermaye kazancı vergilerini kaldırmayı içeren Bitcoin yanlısı politikaları kripto yatırımcılarına cazip gelebilir.

Bukele, Haziran 2019’da göreve geldiğinde dünyanın en yüksek cinayet oranlarından birine sahip olan El Salvador’daki cinayet oranını da durdurmaya çalıştı. Mart 2022’de başlayan baskılar başarılı olsa da, Uluslararası Af Örgütü’nün Nisan ayında yayımladığı bir rapora göre, çoğu keyfi 66.000 gözaltı ve “ağır insan hakları ihlalleri” yaşandı.

Bukele, 1 Aralık’ta ülkenin Şubat 2024’teki genel seçimleri öncesinde yeniden seçilme kampanyasına odaklanmak üzere cumhurbaşkanlığı görevinden istifa etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala