bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,738.61 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.81 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 568.69 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 159.97 4.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518446 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452956 1.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151448 1.41%

Economist’ten olaylı tasarım: Bitcoin (BTC) yükselişi balon mu?

bitcoin boğa balon

Spesifik kapak tasarımlarıyla bilinen The Economist, Bitcoin’in (BTC) de dahil olduğu genel piyasa ilerleyişini balonlar ile uçan bir boğa ile tasvir etti.

Kripto para piyasası ve genel ABD piyasası son birkaç aydır boğa koşusu içerisinde. Alım iştahının arttığı ve yatırım risklerinin çoğaldığı piyasalar ile ilgili farklı görüşler de ortaya çıkmaya başladı. Birçok piyasa analisti, Bitcoin başta olmak üzere piyasaların genel bir düzeltme yaşayacağını iddia etti.

Kapak tasarımlarıyla öne çıkan finans dergisi The Economist, geçtiğimiz günlerde olaylı bir tasarım yaptı. Economist, balonlar ile göğe yükselen boğayı tasfir etti ve yükselişe dikkat çekti. Peki Economist, olaylı tasarımlarıyla piyasayı önceden mi kokluyor?

bitcoin yükselişi balon mu?
Bitcoin yükselişi balon mu?

Economist’ten ilginç tasarım: Bitcoin (BTC) düşecek mi?

Popüler finans dergisi The Economist, olaylı bir tasarım ile gündeme düştü. Daha önce rabbit hole (tavşan deliği) tasfiri ile kripto yatırımcılarından yoğun ilgi gören Economist, bu sefer tepki çekti.

economist kapak tasarımı
The Economist

Economist’in yaptığı kapak tasarımında, yükseliş piyasasını temsil eden boğanın balonlar aracılığıyla yükseliyor olması dikkat çekti. Economist, görselin yanına şu notu iliştirdi: “Piyasalar ne kadar yükselebilir?”

Popüler dergi, piyasaların balon bir yükselişe tanıklık ettiğini belirtti. Economist’e göre, piyasaların boğa görünümü güçlü görünmüyor ve her an patlama riski barındırıyor.

Daha önce benzer yorum JPMorgan’dan gelmişti. Bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin’in halving öncesi oldukça fazla şiştiğini ve büyük bir düzeltme göreceğini ifade etti. JPMorgan, Bitcoin düzeltmesinde fiyatın 42.000 dolara kadar düşüş yaşayabileceğine dikkat çekti.

Economist, boğa görünümünün suni olduğunu ve arkadan herhangi bir etmenle desteklemediğini ima etti. Popüler dergi, JPMorgan’ın aksine genel piyasa görünümünü ele aldı. Özellikle ABD piyasası, yapay zeka özelinde son zamanların en iyi rallisini yaşıyor.

Kripto yatırımcıları, Economist’in tasarımını olası bir düzeltme sinyali olarak yorumladı.

Economist, daha önce tavşan deliği tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Tavşan deliği tasarımında, Ethereum, Bitcoin ve ABD dolarının bir deliğe doğru koştuğu ve deliğin başında tavşan olduğu görülmüştü. Ayrıca Alice Harikalar Diyarında’nın başrolü Alice de deliğin yanında duruyordu. Kripto para piyasası bu tasarımdan bir yıl sonra boğa koşusuna başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala