bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,324.89 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.72 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.96 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519396 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459485 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1331 3.13%

Dünyanın en kalabalık ülkesi kriptoya mesafeli yaklaşmaya devam ediyor

hindistan kisitlayici kripto vergi kurallarini surduruyorerrefrgv

Kripto para sektörüne soğuk ve kısıtlayıcı yaklaşımlarıyla bilinen dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan, bir hükümet yetkilisinin verdiği demece göre planlanan yasal düzenlemeleri 2025 yılına erteliyor.

Hindistan Parlamentosu Finans Daimi Komitesi Başkanı Jayant Sinha, ülkenin Bengaluru şehrinde gerçekleşen India Blockchain Week etkinliğinde CoinDesk’e konuştu. İktidar partisi milletvekili Sinha, kripto yasalarının en erken 2025 yılının başında yürürlüğe gireceğini belirtti:

“Politikacılar ve yasa koyucular inovasyonun yanı sıra güvenlik konusunda da sorumluluk taşıyor. İki taraf arasında dengeyi kurduktan sonra 12 ila 18 ay içinde gerekli düzenlemeleri yapacağız.”

Hindistan’da Web3 dünyasına özel düzenlemelerin ne zaman yapılacağı sorusuna da cevap veren komite başkanı, söz konusu teknolojilerin kullanım alanlarını daha yakından incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Yaklaşan seçimler kripto düzenlemelerinin önüne geçiyor”

2024 yılında başta ABD, İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerde başkanlık seçimi olduğunu hatırlatan Jayant Sinha, bu nedenden ötürü kripto düzenlemelerinin önümüzdeki sene tamamlanmasını beklemiyor.

“Dünya çapında bir seçim yılına giriyoruz. Mevcut iktidarların koltuklarını koruyup koruyamayacağı belli olmadığından dolayı 2024’te ciddi kripto regülasyonlarının hayata geçeceğini sanmıyorum.”

Sene boyunca G-20 dönem başkanlığını üstlenen Hindistan birçok zirvede kripto paraların global çapta düzenlenmesi gerektiğini savunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala