bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,118.79 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,535.37 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 616.71 5.79%
solana
Solana (SOL) $ 185.41 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62793 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654687 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214862 0.44%

Dubai, Kripto Borsası BitOasis’e Onay Verdi

dubai kripto borsasi bitoasise onay verdi1

BAE‘nin yedi emirliğinden biri ve bölgenin ticaret merkezi olan Dubai, kripto Borsası BitOasis‘e geçici onay verdi. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Orta Doğu odaklı olan BitOasis, Dubai’de faaliyetlerine devam edecek. Ayrıca firma, “geçiciden” sonra “tam lisans” alma çabasını da sürdürüyor.

Bu ay dijital varlıkları düzenleyen ilk yasasını çıkaran Dubai yönetimi, sektörü denetlemek için Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’nu kurdu. BAE, kripto varlık sektörü için bir merkez olmaya çalışıyor.

Dubai Kripto Borsası BitOasis Onay Alan 5. Firma Oldu

BitOasis, geçici onay almasından önce şirketin merkez bankasına kayıtlı olduğunu hatırlattı. Kara para aklama sorunları hakkında bankanın finansal istihbarat birimine rapor verdiğini söyledi.

FATF‘ın gri listesindeki BAE, bölgesel ekonomik rekabet kızışırken yeni iş biçimlerini çekmek için sanal varlık sektörünü ve düzenlemesini geliştirmeye çalışıyor.

Dubai bu ay Binance‘e ve FTX Europe‘a sanal varlık lisansları verdi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve FTX Europe, şehirde bölgesel bir merkez kuracak. Ayrıca küresel borsalar Bybit ve Crypto.com da bu hafta Dubai’de operasyon masası kurduklarını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala