bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,675.52 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,998.21 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 596.47 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 144.03 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521892 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463023 4.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147766 2.56%

Donald Trump, Bitcoin’e karşı tavrını değiştirdi

Donald Trump, Bitcoin'e karşı tavrını değiştirdi

Bu yılki seçimlerde yeniden aday olan eski ABD Başkanı Donald Trump, Fox News’ta katıldığı programda Bitcoin’e dair fikirlerini açıkladı.

The Ingraham Angle adlı programda konuşan Trump, Bitcoin’in özellikle Afro-Amerikanlar ve gençler arasında popülerliğinin arttığını belirtti. Cumhuriyetçi başkan adayı, geçmiş dönemde BTC karşıtı tavır sergilerken günümüzde daha ılımlı bakışı dikkat çekti:

“Birçok insan bunu kucaklıyor. Bitcoin ile ödeme yapmak isteyen insanların git gide arttığını görüyorum.”

Trump, ülke genelinde BTC kabulünün arttığını kabul ederken bu alanda düzenlemelerin yapılmasının önemine vurgu yaptı.

ABD’de yeniden başkan olmak için masaya adaylığını koyan Donald Trump, eski dönemlerde Bitcoin’in ABD dolarına karşı olduğuna inanıyordu. Trump bir açıklamasında BTC’yi dolandırcı olarak tanımlayacak kadar ileriye gitmişti.

Geçmişte Bitcoin’e karşıt olan ünlü milyarder ve eski ABD Başkanı, son dönemde yaptığı NFT yatırımlarıyla gündem olmuştu. Kripto sektörü, Trump’ın seçimleri kazandığı takdirde üzerilerindeki baskının hafiflemesini bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala