bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Do Kwon, Bir Kez Daha Kefaletle Serbest Bırakıldı

karadag savcilari do kwonun kefaletle serbest birakilmasina itiraz ediyort

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon‘un bir kez daha kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi. Daha önce Kwon’un kefalet talebi kabul edilmiş, alt mahkeme ise kararı iptal etmişti. Kwon ile finans müdürü Chang-Joon, ev hapsinde polis tarafından izlenecek.

binance guney koreye do kwon hakkinda yardim ediyor 2

Mahkemeden Do Kwon Kararı

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, Karadağ’daki temyiz sürecinin ardından kefaletle serbest bırakıldı. Mahkemeden yapılan açıklamaya göre savcılık tarafından önceki kefalet anlaşmasına yapılan itiraz yeni mahkeme tarihine kadar beklemeye alındı. Do Kwon ve Terraform Labs’ın finans müdürü Han Chang-Joon, yasal süreci ev hapsinde geçirmesine karar verildi.

Mahkeme, 12 Mayıs’ta berlierlenen kefalet şartlarını kabul etti. Kwon ve Chang-Joon kefalet anlaşması kapsamında 436 biner dolar ödeyecek. Anlaşma kapsamında sıkı kefalet koşulları uygulanacak. İki isim ev hapsine gönderilecek ve yerel polis tarafından yakından izlenecek. Bulundukları konuttan ayrılmaları durumunda kefalet iptal edilecek. Kwon ve Chang-Joon’un mülk kayıtları ile mali bilgileri mahkemeye sundukları aktarıldı. Ayrıca banka hesap dökümleri de izleme altında olacak.

İflas eden Terreform kurucusu Kwon ile finans müdürü Chang-Joon, mart ayında sahte belgeler ile Karadağ’ı terk etmek üzereyken yakalandı. Şüphelilerin pasaportlarına Ekim 2022’de Güney Kore el koymuştu. Kwon’un haziran ayındaki kefaleti savcıların itirazı üzerine kaldırılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala