bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,071.17 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.26 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 590.57 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 147.48 0.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529811 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16109 2.65%

Devcon, Web3 Şirketlerinin Gizlilik İttifakına Sahne Oldu

Devcon Web3 Sirketlerinin Gizlilik Ittifakina Sahne Oldu

Kripto paralar ilk ortaya çıktığında insanlara vadettiği en önemli şeylerden biri de gizlilikti. Peer to Peer felsefesi ile aracıları ortadan kaldırıp, mahremiyet ve verimlilik odaklı bir çözüm sunan kripto paralar, günümüzde bu misyonundan uzaklaşmış durumda. Yakın zamanda Tornado Cash‘in de yasaklanması üzerine gizliliğin önemi giderek arttı. Ethereum Vakfı’nın Bogota’daki Devcon konferansı sırasında birleşen Web3 şirketleri ise bu duruma dikkat çekerek Universal Privacy Alliance‘ı (Evrensel Gizlilik İttifakı) Başlattı.

Devcon Web3 Sirketlerinin Gizlilik Ittifakina Sahne Oldu 1

Devcon’da Web3 Şirketleri, Gizlilik İttifakı ile Birleşiyor

Ethereum Vakfı‘nın Bogota’da gerçekleştirdiği Devcon konferansında toplanan bir grup Web3 şirketi, Tornado Cash üzerindeki yaptırım sonrası veri gizliliği konusunda farkındalığı artırmak için bir ittifak kurdu. Şirketler bununla birlikte bu misyonu desteklemek için bir yasal savunma fonu da başlattı.

Aralarında p0xeidon labs, Nym Technologies, SCRT Labs’den Secret Network, Orchid, Railgun, Status ve Oasis Network de dahil olmak üzere birçok Web3 şirketi bu ittifaka katıldı.

Grup yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“Universal Privacy Alliance [UPA], Blockchain veya teknoloji yığınından bağımsız olarak gizliliği korumayı amaçlıyor. Asıl amaç, yerel düzeyde mahremiyet için temel atmak ve böylece gelişen teknolojilerin daha hızlı gelişmesi için ihtiyaç duyulan güvenlik ve demokrasiyi sağlamak” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala