bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

Dent Coin (DENT) Nedir?

DENT token nedir

Dent token (DENT) yenilikçi niteliklere sahip ve blockchain teknolojisini kullanan dijital bir mobil operatör olarak tanımlanabilir. DENT projesi kullanıcılara telekomünikasyon alanında çok sayıda hizmet sunuyor. Bu hizmetler arasında eSim kart, mobil veri planları, arama hizmetleri ve roaming gibi çeşitler yer alıyor. Geleneksel telekomünikasyon sektörünü blockchain yenilikleriyle buluşturan Dent projesine gelin birlikte göz atalım.

Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse Dent token projesi telekomünikasyon sektörünü hedef alan küresel bir borsa platformudur diyebiliriz. Bu platform sayesinde akıllı cihaz kullanıcıları sahip oldukları mobil veri haklarını satabiliyor, başkalarının hakkını satın alabiliyor veya bunları diledikleri yere bağışlayabiliyor. Dent token (DENT) projesi bunu mümkün hale getirecek bir platformu tüm kripto para severlerin hizmetine sunuyor. Dent ekosisteminde kullanıcılar sim kartlarındaki mobil veriyi tıpkı emtia gibi alıp satabilecek.

DENT

Dent token ekibi kullanıcıların kendi mobil veri haklarını yine kullanıcıların iyiliği için kullandırma olanağı veriyor. Bu sayede mobil veriler boşa gitmiyor ve kullanıcılar mobil verilerini tam anlamıyla değerlendirebiliyor. Geleneksel yollarla sunulan mobil dolaşım (roaming) hizmetleri bir hayli masraflı olabiliyor. Dent ekibi de işte bu sorunu gidermeyi hedefleyerek çalışmalarını sürdürdü. Dent platformu aracılığıyla kullanıcılar telefonlarındaki mobil veri haklarından kazanç elde edebilecekler. Normal şartlar altında bahsi geçen mobil veri haklarınızın fazlasının boşa gittiğini söylemek yanlış olmaz. Üstelik kullanıcılar mobil veri haklarının hepsini satın alıyor. Yani kullansalar da kullanmasalar da süresi dolunca bu haklar halen kullanılmamışsa boşa gidiyor. Dent token (DENT) bu durumu değiştirmek için adımlar attı.

Dent token (DENT) ne zaman çıktı?

Dent token (DENT) projesi Ethereum (ETH) blockchain’i üzerinde tasarlanmış bir platformdur. Bu platformda kullanılan kripto para DENT ise bir ERC-20 tokeni şeklinde nitelendirilebilir. Girişte bahsettiğimiz ve Dent platformu tarafından sunulan bütün telekomünikasyon hizmetleri, Ethereum (ETH) ağındaki akıllı sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Bu hizmetlerin kullanıcılara kolay bir şekilde sunulabilmesi için Dent ekibi çeşitli uygulamaların yanı sıra bir de kolay kullanımlı bir ara yüz geliştirmiş. Bu uygulamaları kullanıcıların IOS ve Android işletim sistemleri için indirebilmeleri mümkün. Şunu da belirtmek gerekir ki bahsi geçen uygulamalar şimdiye dek tüm dünyadan 7 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından indirildi ve halen aktif bir şekilde kullanılıyor. Başka bir deyişle Dent ekosistemi dinamik bir yapıya sahip.

Dent token (DENT) ekosistemi 2017 yılında faaliyetlerine başladı. Yenilikçi vizyona sahip bir grup girişimci tarafından hayata geçirilen Dent, Hong Kong merkezli bir şirkete dayanıyor. Dent Wireless isimli bu şirket otomatik bir döviz piyasası geliştirmeyi hedefliyordu. Ancak bu fikir zamanla değişerek şimdiki Dent projesi halini aldı. Orijinal fikre göre risk yönetimine yönelik faaliyet vermesi beklenen proje bildiğimiz Dent projesi şekline girdi. Dent projesi kullanıcıların sahip oldukları mobil verileri alıp satabildiği bir tür borsa şeklinde faaliyetlerine devam ediyor. Dent token projesinin web sayfasında yer alan yol haritası incelendiğinde önemli kilometre taşlarının geride bırakıldığını görüyoruz. Dent sayesinde sektördeki tekelleşmeye bağlı mağduriyetlerin giderilmesi de hedeflenenler arasında yer alıyor. Bu sayede kullanıcıların özgür bir deneyim yaşamasına imkan sağlanacak. Bu noktada Dent projesinin sürdürülebilir bir imaj çizdiğinden bahsedebiliriz.

Dent token (DENT) Fiyatı Nedir?

Dent platformunun kripto parası DENT token’e ilişkin güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıktan ulaşabilirsiniz. DENT token’lerin piyasaya arz edileceği toplam sayının belirli olmadığı görülüyor. Ancak şimdiye kadar yüz milyar DENT kullanıcılara arz edilmiş. Bu toplamın büyük bir miktarı da dolaşımda görünüyor.

Dent token nedir

Dent token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Dent token 0,043596 TL TL’den işlem görüyor. Dent token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Dent token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Dent token Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Dent token dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle Dent token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,1 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Dent token yılın en düşük seviyesini ise 0,00022 dolarla belirledi.

Dent token

Dent token (DENT) Nasıl Çalışmaktadır?

Dent platformu, yukarıda da belirtildiği üzere Ethereum (ETH) blockchain’inde yer alıyor. DENT token’ler ise ERC-20 token standardını takip eden kripto değerler olarak biliniyor. Telekomünikasyon alanında tespit ettikleri önemli bir sorunu gidermeyi hedefleyen ve böylece maddi bir değer sahibi olacağını düşünen Dent projesi şimdiye dek bunu başarmışa benziyor. Oyunun kurallarını yeniden yazan Dent coin teknik olarak Ethereum blockchain’inde yer aldığı için bu blockchain’in özellikleriyle paralellik gösteriyor. Örneğin Dent token madenciliği yapmak mümkün değil.

Dent token (DENT) Nasıl Satın Alınır?

Dent platformunun kripto parası Dent token’leri çok sayıda platform üzerinde satın almak mümkün. Bunlara örnek vermek gerekirse Binance başta olmak üzere Gate.io, KuCoin ya da FTX gibi isimler zikredilebilir. Dünyanın en büyük kripto para platformları arasında yer alan ve çok sayıda kullanıcıya hizmet veren Binance, Dent token için USDT, BUSD ve ETH işlem çiftlerini sunmuş. Buna göre kullanıcılar bu platform üzerinden bu kripto paraları kullanarak Dent token sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala