bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

DeFi’de Kara Para Aklama Olayları Yüzde 263 Oranında Arttı

defide kara para aklama olaylari yuzde 263 oraninda artti

Kripto para ekosistemi için önemli bir noktada bulunan DeFi sektörünün hızla gelişmesi bu alandaki kara para aklama olaylarının çoğalmasını da beraberinde getirdi. CryptoMonday tarafından yapılan araştırmaya göre DeFi sektöründe sektördeki kara para aklama olayları yüze 263 oranında arttı.

DeFi Sektöründe Kara Para Aklama Olaylarında

CryptoMonday, DeFi sektörüne ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda, sektördeki kara para aklama olaylarının 2022’nin ilk iki çeyreğinde yüzde 263 arttığı bildirildi.

defide kara para aklama olaylari yuzde 263 oraninda artti

CryptoMonday’in CEO’su Jonathan Merry, “Kötü aktörler, hack planlarını uygularken DeFi protokollerini daha fazla tercih ediyor” dedi. Merry, sözlerine şöyle devam etti:

Kripto ekosisteminde gerçekleşen yasa dışı faaliyetler önemli ölçüde azalırken, DeFi alanında bu faaliyetler artmaya başladı. Sektör, kriptonun bir süre önce karşılaştığı zorlukların aynısını yaşıyor gibi görünüyor.

Bununla birlikte DeFi platformlarındaki kripto hacklerinin çoğunun arkasında Kuzey Koreli hack grupları var. Bu hack gruplarının Kuzey Kore Hükümeti ile yakın ilişkileri bulunuyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto ve DeFi üzerinde daha fazla gözetim gerektiğini dile getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala