bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,938.74 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,543.20 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 612.24 4.48%
solana
Solana (SOL) $ 184.92 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619807 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.643464 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214138 4.87%

DeFi Protokolü Solend’den Balina Krizi için İkincil Oylama

DeFi Protokolü Solendden Balina Krizi için İkincil Oylama

Kripto para piyasalarında yaşanan son düşüş, beraberinde birçok projenin işleyiş şekline de oldukça etki etti. Başta Celsius olmak üzere projelerin işlemlerini askıya alması, kullanıcıları kızdırırken, diğer projeler de bu tür çözümlere başvurmak zorunda kalmadan çözümler geliştirmek üzerine çalışmalarını yürütüyorlar. Son olarak Solana Blockchain ağı üzerine kurulu DeFi protokolü Solend, platformda soruna yola açan balina için kararı geri çekti.

DeFi Protokolü Solendden Balina Krizi için İkincil Oylama 2

Solend’den Balina Krizi için Yeni Öneri

Solana ağına kurulu DeFi Platformu Solend, son günlerde önemli bir sorun ile karşı karşıya. Protokolün en büyük adresi şu anda 100 milyon doların üzerine varlığa sahip. SOL ve USDC gibi token’lar için bir kripto lending hizmeti sunan Solend, yönetim token’ı sahiplerine teklifi oylamaları için altı saat verdi. Oylamanın kısaltıma sebebi olarak açıklama yapan Solend geliştiricisi yayımladığı blog gönderisinde şu detaylara yer verdi:

“1 günlük oylama süresinin hâlâ kısa olduğunun farkındayız. Ancak sistemik riski ve normal kullanıcıların USDC’yi geri çekemeyeceği gerçeğini ele almak için hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Topluluğumuzdan önümüzdeki birkaç gün içinde yönetimde aktif olmalarını istiyoruz. Oylama zamanı gelecekteki bir teklifte tekrar gözden geçirilecek” 

Balina Neden Risk Oluşturuyordu?

Solana’nın (SOL) 22.30 doların altına düşmesi durumunda, balinanın hesabı borçlarının yüzde 20’sine (21 milyon dolar) kadar tasfiye edilebilir hale geliyor. Tasfiye sistemleri genellikle DEX‘ler üzerinde satış yaptığından, piyasanın böyle bir işlemi gerçekleştirmesi oldukça zor. Bu, uzmanlara göre Solana ağını zorlayarak kaosa neden olabilir. Tasfiye sistemleri özellikle aktif olacak ve geçmişte Solana’nın düşmesine neden olduğu bilinen tasfiye işlevini spam gönderebilecekler. Riskle ilgili endişeler nedeniyle, birçok kullanıcı hâlihazırda geri çekilmiş durumda.

Geliştirici ekip tarafından yapılan açıklamada, yaşanan olay hakkında balina ile iletişime geçmeye çalıştıkları belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala