bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,246.68 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.96 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 543.85 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 138.27 1.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488328 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444943 1.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147606 1.33%

Decred (DCR) Nedir?

Decred, geleneksel paraya gerçekten merkezi olmayan, adil ve egemen bir alternatif sunmak için tasarlanmış, topluluk odaklı bir kripto para birimidir.

Mevcut sistemde, banka veya hükümet gibi merkezi bir otorite gücü elinde tutuyor. Decred ile topluluk üyeleri sisteme sahip olur ve sistemi işletir, kuralları koyar ve projenin yönünü belirler. DCR topluluk parasıdır. Ekosistemindeki herkes Decred’in başarılı olmasına yardımcı olmak için yatırım yapıyor ve aktif olarak ağda yer alıyor.

Decred Ne Zaman Çıktı?

Decred’in kökeni, ‘tacotime’ adlı anonim bir Bitcointalk kullanıcısının bir konu başlattığı ve Memcoin2 (MC2) için teknik incelemeyi yayınladığı 2013 yılına kadar izlenebilir. Tacotime, başka bir anonim kullanıcı olan ‘_ingsoc’ ile birlikte çalıştı. 2014’ün başında, tacotime’ın başka bir popüler kripto para birimi olan Monero üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıktı.
_ingsoc, Company Zero’nun CEO’su Jake Yocom-Piatt’a tacotime’ın MC2 konseptiyle yaklaştı. O zamanlar Company Zero, öncelikle Go’da yazılmış alternatif bir tam düğüm Bitcoin uygulaması olan btcsuite’in geliştirilmesine odaklanmıştı. Kodları kripto topluluğunda büyük saygı görüyor ve Ethereum, BitGo, Factom, OpenBazaar ve Lightning Network ekibi gibi birçok önde gelen proje tarafından kullanılıyor.

Sonunda iki takım Decred’i geliştirmek için güçlerini birleştirdi. Decred, 8 Şubat 2016’da piyasaya sürüldü.

Decred Neden Oluşturuldu?

Decred, Bitcoin’e bir alternatif sağlamak için oluşturuldu. 2015 yılında Company Zero, Bitcoin’in en büyük zorluklarını özetleyen bir gönderi yayınladı: yönetim, geliştiriciler için finansman ve PoW madencilerinin çok fazla güce sahip olması bu sorunlar arasındaydı. Bunun yerine Decred, para birimini elinde bulunduran kişilere daha fazla güç verir.

Decred bir Bitcoin Hard Fork’u Mu?

Hayır. Decred, Bitcoin’in yönetilme şekliyle ilgili sorunlarla karşılaşan eski Bitcoin geliştiricileri tarafından oluşturulan ayrı bir para birimidir. Bitcoin ile neyin başarılı olduğuna ve başlangıçtan itibaren resmileştirilmiş yönetimi entegre ederek neler ekleyebileceklerine baktılar. Amaç, toplulukta var olan herkesin sisteme sahip olabileceği ve sistemi işletebileceği, kuralları koyabileceği ve projenin yönünü belirleyebileceği bir yapı oluşturmaktı.

decred
Decred’in 1.6 sürümünde Lightning Network eklendi, mahremiyet artırıldı ve merkezsiz hazine devreye girdi.

Decred Nasıl Çalışır?

Decred blok zincirinin temel proof of work (PoW) temel katmanı, proof of stake (PoS) ile genişletilir. Sonuç, ek bir güvenlik katmanı ve resmi bir yönetim modeli sağlayan hibrit PoW+PoS konsensüs sistemine sahip benzersiz bir blok zinciridir.

Decred’in Bitcoin’den Farkı Nedir?

Decred, Bitcoin’den üç önemli şekilde farklıdır:

Güvenli: Madenciler ve seçmenler arasındaki teşvikleri aynı hizaya getiren hibrit PoW+PoS modeli sayesinde Decred’in saldırmanın saf PoW’dan daha pahalı olduğu kanıtlanmıştır. Bu, uzun vadeli istikrar sağlar.

Uyarlanabilir: Decred, hard fork’lardan kaçınırken konsensüs kurallarında değişiklik yapmasına izin veren yerleşik resmi bir yönetime sahiptir.

Sürdürülebilir: Decred, blok ödülleriyle finanse edilir. Yalnızca oyunda gerçek görünüme sahip paydaşlar, projeyi uzun vadede sürdürülebilir kılan Hazine’den yapılan harcamalara izin vermek için oy kullanabilir.

Decred Güvenli Mi?

Decred, her iki sistemin de en iyisini elde etmek, zayıflıklarını azaltmak ve onu diğer kripto para birimlerinden çok daha güvenli hale getiren katmanlı bir konsensüs mekanizması sunmak için PoW ve PoS kombinasyonunu kullanır. Decred, bir BLAKE-256 karma algoritması ile geleneksel PoW kullanır ve yalnızca ASIC’ler tarafından çıkarılır. Decred sahipleri, bir piyangoda bilet satın almak için fonlarını zamana kilitler. Bu biletler yaklaşık 41.000 biletlik bir havuza eklenir ve bir önceki blok için İş Kanıtı’nı doğrulamak adına beş bilet sözde rasgele seçilir. Biletlerin en az %50’si madencinin çalışmasını onaylarsa, madencinin ödülü onaylanır ve blok blok zincirine eklenir.

oke 1
Decred merkezsiz hazinesi için oylama yapıldı.

Bir bloğun geçerli olması için 3 veya daha fazla bilet oyu içermesi gerektiğinden, zincirin devam etmesi için bloklar çıkarıldığında ağda yayınlanmalıdır, böylece madenciler gizli olarak madencilik yapamazlar. Sonuç olarak, bir saldırganın çoğunluk saldırısını başarılı bir şekilde yürütmek için önemli bir hash gücü ve hisse kombinasyonuna sahip olması gerekir. Decred seçmenleri ayrıca 6 bloktan daha büyük bir yeniden düzenlemeyi reddetmeye ayarlanmıştır, bu nedenle derin bir yeniden düzenleme içeren herhangi bir saldırının ağ tarafından kabul edilmesi olası değildir. Decred’e yapılan bir saldırının maliyetini saf bir PoW kripto para birimininkiyle karşılaştırırken, Decred’e saldırmanın maliyeti çok daha büyüktür ve ayrıca hissesi olan herhangi bir saldırgan çıkarlarına aykırı eylemlerde bulunur.

Decred İle Para Kazanabilir Miyim?

Spekülatif faydaların ötesinde (Bitcoin veya Litecoin sahiplerine benzer), DCR sahipleri PoS sistemine katılmaya karar verebilir. PoW madencilerinin ağı güvenceye almak için ödüllendirilmesi gibi (blok ödüllerinin %60’ı), PoS seçmenleri Decred ağını (blok ödüllerinin %30’u) yönetmeye teşvik edilir.

Staking, iyi bir yatırım getirisi sağlayabilir ve uzun vadeli yatırımcıların fikir birliği kurallarını değiştirme ve Hazine’den harcamaları onaylama kararlarında söz sahibi olmalarını sağlar (blok ödüllerinin kalan %10’u tarafından finanse edilir).Decred Hazinesi potansiyel olarak hizmetleriniz için ödeme yapabileceğinden, Decred ekosistemine değer sağladığınızda ekstra fırsatlar ortaya çıkar.

decred nedir

Decred, son 3,5 yılda sessizce inşa ediliyor. Bu, topluluğun kendi başına ayakta duracak üstün uzun vadeli bir değer deposu yaratmaya odaklanmasına izin verdi, pazarlama harika bir ürünün yerini tutamaz.

Decred (DCR) Nasıl Alınır?

DCR tokenleri birçok popüler borsada listelenmiş durumda. Bunun için bu borsalarda bir üyelik oluşturduktan sonra DCR satın alabilirsiniz. DCR Binance, Huobi Global, Bittrex gibi borsalarda listelenmektedir. DCR USDT, BTC çiftleri karşılığında işlem görmektedir.

Decred (DCR) Fiyatı Nedir?

Decred fiyatı, DCR yorumları, Decred grafikleri ve Decred haberleri yatırımcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. DCR ile ilgili en güncel fiyat gelişmelerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Decred (DCR) neden yükseliyor, Decred (DCR) neden düşüyor. Decred (DCR) yatırımcılarının bilmesi gerekenler BTCHaber’de.

Decred (DCR) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Decred Coin 648,87 TL TL’den işlem görüyor. Decred Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -1.95% değişim gösterdi. Decred Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 2,072,345 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 320,160,836 dolar seviyesinde.

Decred (DCR) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DCR $ 19.99 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Eylül ayı itibariyle DCR tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 246 dolarla kaydetti. Bununla birlikte DCR’de yılın en düşük seviyesini ise 0,45 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala