bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,644.78 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.88 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 586.26 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 148.29 3.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528175 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452106 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15055 3.45%

Coinbase yetkilisi, SEC’yi tiye aldı: ‘Taylor Swift hayranlarını uyarın’

coinbase sec

Kripto para ekosisteminin önde gelen isimleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu hedef almayı sürdürdü.

SEC’nin Coinbase ile olan davası gündem olmaya devam ederken, ilk olarak Ripple’ın hukuk departmanından Stuart Alderoty ve ardından da Coinbase’in hukuk departmanından Paul Grewal regülatörü hedef aldı.

Alderoty, Coinbase ve diğer davalarda menkul kıymet olarak ilan ettiği token’lar ile ilgili konuştu ve “SEC yasalardan o kadar uzaklaştı ki bu kadar üzücü ve zarar verici olmasaydı gülünç olurdu.” ifadelerini kullandı.

Alderoty’nin tweet’ini alıntılayan Grewal, Alderoty’i destekledi ve ünlü şarkıcı Taylor Swift ile ilgili bir örnek vererek SEC ile alay etti.

“Eğer token’ların kurumsal gelirlere, kârlara veya varlıklara erişimi olmadan yalnızca ekosisteme erişmesi onları menkul kıymet statüsüne sokuyorsa, birileri Taylor Swift hayranlarını konser bileti ve tişört almadan önce uyarsa iyi olur.”

Alderoty, sözlerine “Elbette ne token’lar ne de biletler menkul kıymet değildir. Kimse bunun aksini düşünmüyor. Ancak SEC’nin iddiaları kabul edilecek olursa kaçınılmaz sonuç budur.” şeklinde devam etti.

17 Ocak’ta Coinbase ve SEC, mahkemede karşı karşıya geldi. Yargıcın SEC’ye yönelttiği sorular ve regülatör avukatlarının verdiği cevaplar kripto para sektöründe gündem oldu.

Yargıç Katherine Polk Failla, SEC avukatına bahsi geçen token’ların menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediği sorusu üzerine avukat, “Tam olarak etmiyor” ifadelerini kullandı.

Bugün görülmesi beklenen SEC ve Binance arasındaki duruşma ise olumsuz hava koşulları gerekçe gösterilerek 22 Ocak tarihine ertelendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala