bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

Coinbase, SEC Davasına Karşı Ripple’ı Destekliyor

coinbase sec davasina karsi ripplei destekliyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki davada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak kripto para borsası Coinbase, SEC davasında Ripple’ı desteklediğini resmi olarak açıkladı. 

Coinbase’in Desteği Ripple’dan Yana

Blockchain şirketi Ripple’a Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında destekler artıyor. Kripto para borsası Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs arasında uzun süredir devam eden davada Ripple için mahkeme dostu (amicus) dosyalama izni için federal bir mahkemeye dilekçe verdi. 

Coinbase, bir kripto para lobi grubu olan Blockchain Association’a (Blockchain Derneği), Ripple’ı (XRP) kullanan bir kripto ödeme uygulaması olan SpendTheBits’e ve bir avukat olan John Deaton’a, Ripple’ın XRP’yi bir menkul kıymet olarak sattığı iddiaları üzerine 2020’nin sonunda Ripple’a dava açan SEC’e karşı davasını destekleyen son şirket oldu. 

coinbase sec davasina karsi ripplei destekliyor 2

Kripto para borsası Coinbase, SEC’in yaptırım eylemini getirmeden önce “adil bildirim” sağlayıp sağlamadığını vurguladı ve düzenleyicinin süreçteki işletmelere net bir rehberlik sağlamadığı yönündeki ortak endüstri şikayetine destek verdi. Coinbase dosyalamasında şu ifadelere yer verildi:

Kripto para birimi endüstrisi için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kural koyma zorunluluğunun yokluğu dikkate alındığında, SEC’in binlerce benzersiz dijital varlıktan birinin satışına karşı bir yaptırım eylemi getirmeden önce adil bir bildirimde bulunup bulunmadığı sorusu genellikle oldukça olgusal olacaktır, bu da onu özet yargı konusunda karar vermek için özellikle uygun hale getirmeyecektir. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala