bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,103.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.11 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 575.05 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 168.03 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519873 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480815 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152534 1.81%

CME Group, küçülmeye gittiğini açıkladı

cme group kuculmeye gittigini acikladi

CME Group Inc., Amerika’nın en büyük türev borsası, Wall Street bankalarını takip ederek kadrosunda küçülmeye gidiyor. Bu hareket, sektörün gelir artışı ve maliyet düşürme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Finans Sektöründe İşten Çıkarmalar Sürüyor

ABD’nin önde gelen türev borsası CME Group Inc., Wall Street’in izinden giderek iş gücünü azaltma kararı aldı. Şirket sözcüsüne göre, Chicago merkezli CME Group bu hafta kadrosunun yaklaşık yüzde 3’ünü ya da toplamda 100 kişiyi işten çıkardı. Bu durum, geçen sene hisse senedi ve emtia piyasalarındaki yoğun fiyat dalgalanmalarının rekor işlem hacmine yol açtığı bir dönemin hemen sonrasında yaşandı.

Finans sektöründe yatırımcılar, şirketlerin gelirlerini artırırken aynı zamanda giderlerini düşürme çabasını takdir ediyorlar. Bu yüzden, Wall Street’in en büyük bankaları anlaşmalar ve sermaye piyasası hareketlerindeki düşüşlerin ardından, iş gücünde yeniden yapılandırmaya giderek bu yılın ilk yarısında 21,000 kişiyi işten çıkarmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan CME sözcüsü Laurie Bischel şu ifadeleri kullandı:

Şirket, çıkarılan pozisyonların çoğunu yeni, bulut tabanlı teknoloji pozisyonlarına aktarmayı hedefliyor. Bu noktada toplam iş gücü hemen hemen aynı kalacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala