bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,590.43 6.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,890.83 4.99%
bnb
BNB (BNB) $ 551.59 5.11%
solana
Solana (SOL) $ 121.53 6.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493988 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432609 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124667 9.44%

Circle, Japon finans devi ile ortaklığını duyurdu

japonya circle usdc circle sbi

Stablecoin endüstrisinin en büyük ihraççılarından Circle, Japonya’nın finans devi SBI Holdings ile yeni bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Asya bölgesinde faaliyetlerini arttırmak için hamlelerine devam eden şirket anlaşmayı saatler önce resmi sitesi üzerinden duyurdu.

Dijital varlık endüstrisinde Japonya’nın lider rolünü vurgulayan yetkililer, USDC stablecoin’in ülkede kullanılması için SBI Holdings ile mutabakata vardıklarını belirtti. Circle, anlaşmayla birlikte holding bünyesinde yer alan SBI Venture Capital aracılığıyla ülkede elektronik ödeme hizmetleri sunmak için gerekli yasal girişimleri başlatacak.

Ortaklık duyurusunda söz alan Circle CEO’su Jeremy Allaire, dijital paranın geleceği için ortaklarıyla aynı vizyonu benimsediklerini ve anlaşmanın Asya-Pasifik bölgesinde büyümeleri için önemli bir yapı taşı olduğunu vurguladı.

Stablecoin ihraççısının açıklamasına göre Japon finans devi, bankacılık iştiraki SBI Shinsei Bank ile Circle’a bankacılık hizmeti sunacak. Yetkililer işbirliği sonucunda Asya ülkesinde yer alan işletme ve vatandaşların dolara endeksli stablecoin USDC’ye erişimini kolaylaştırmak istiyor.

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi ünvanını elinde taşıyan Japonya, çoğu ülkenin aksine kripto paralara daha hızlı adapte oldu. Ülke yetkilileri geçtiğimiz Haziran ayında stablecoin’leri kapsayan yeni bir yasa tarasısını hayata geçirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala