bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,014.42 2.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,198.00 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 599.99 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 153.67 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527753 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479361 6.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155392 3.22%

Chiliz (CHZ) Kaç Dolar?

chiliz 7804


1 Chiliz ne kadar? 1 Chiliz kaç dolar? 1 CHZ kaç USD’ye karşılık geliyor? Chiliz (CHZ) kaç TL? Anlık CHZ fiyat bilgisine ve Chiliz ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

CHZ Grafiği

CHZ/USD Fiyat Dönüştürücü


Chiliz Nedir?

Chiliz (CHZ), fan token’ları, loyalty programları ve NFT’leri spor kulüpleri için çıkarmaya yarayan kripto paradır.

Chiliz’in Özellikleri Nelerdir?

Chiliz’in sunduğu fan token’ları sayesinde kulüplerin taraftarlarıyla beraber etkileşimde bulunmasını sağlar. Ayrıca taraftarlar, kulübün açtığı anketlerle oylamalara katılmalarına olanak sağlar. Bu sayede taraftarlar kendi isteklerini kulübe duyurabilir.

Chiliz Nasıl Çalışır?

CHZ, Socios.com’da fan token’larının alımı için kullanılan kripto paradır. Bunlar piyasaya sürülmeden önce borsada kilitlenir. Ardından, kullanıcılar CHZ token’ları karşılığında kilitlenen token’ları alır ve fiyatları yükseldikten sonra satabilirler. Ama bunun için ilk olarak Socios.com’da token’ları kilitleyip ardından borsalarda listelemenin gerçekleştirilmesi lazımdır. Veya taraftarlar, kulüplerin kararlarını belli alanlarda etkilemek için oy olarak kullanabilirler. Eğer ne kadar fan token’ı tutarsanız oy verme gücünüz o kadar fazla olur.

Chiliz Yorumları

İlk olarak 2016’da kurulan Socios, Chiliz sayesinde kripto para piyasası başta olmak üzere spor kulüplerini ele geçirmiş durumda. Özellikle üretilen fan token’larına duyulan talep artınca harekete geçen Socios, daha fazla kulüple anlaşıp daha fazla fan token’ı çıkarınca Chiliz fiyatları da ciddi artış gösterdi.

Chiliz (CHZ) Nasıl Satın Alınır?

Chiliz satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Chiliz alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

ABD Doları ile Chiliz (CHZ) Alma

ABD Doları ile CHZ satın almak için Birfinex ve FTX kullanabilirsiniz.

Kredi Kartıyla Chiliz (CHZ) Satın Alma

  • Kullandığınız kripto para borsasında “Kripto Al” bölümüne gidin.
  • Kripto para olarak Chiliz (CHZ) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  • Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  • İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  • Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  • Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa satın aldığınız CHZ’ler borsadaki cüzdanınıza aktarılacaktır.

Ama kripto para borsalarında kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar herhangi bir nedenden dolayı ödemeyi reddedebilir. Ayrıca kredi kartınızın uluslararası ödemelere açık olması ve ödemelerin ABD Doları olarak yapılması gerekir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Chiliz (CHZ) Satın Alma

  • Borsanın USD ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  • Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  • Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  • Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda CHZ alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur. Son olarak, fonlarınızın Fedwire üzerinden geçmesi gerekir ki, bu da 1-5 iş gününü kapsar.

EFT/Havale İşlemleri ile CHZ Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla CHZ satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki USD hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra CHZ token’larını borsadaki USD’leriniz ile Chiliz satın alabilirsiniz. Ama işlem SWIFT kodu ve Fedwire üzerinden gerçekleştiği için maliyetlidir ve fonlarınızın borsaya yatması 1-5 gün sürer.

Chiliz Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Chiliz’i kim geliştirdi?

Chiliz, Socios.com tarafından geliştirildi. Chiliz, hangi kavramı hayatımıza soktu? Chiliz, fan token kavramını hayatımıza soktuğu söylenebilir. Bu sayede kulüpler için etkin bir pazarlama aracı üretti.

Chiliz fiyatı neye göre belirleniyor?

Chiliz fiyatı, sponsorluk anlaşmaları ve kripto para piyasalarındaki gelişmelere göre belirlenir.

Chiliz nasıl üretiliyor? Chiliz nasıl kazanılır?

Chiliz üretimi, firmanın kontrolü üzerinde yapılır.

Chiliz kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, stake ettirme ve ödemeleri CHZ olarak almanız gerekir. Ödemeleri Chiliz olarak almak için, CHZ’yi destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden CHZ miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda CHZ kazanmak için ilk olarak CHZ satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki CHZ’leri artırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise kilitlenen fan tokenlarından alıp Chiliz olarak fiyatı yükseldikten sonra satabilirsiniz.

Chiliz (CHZ) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Chiliz almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Chiliz’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Chiliz’lerinizi satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Chiliz satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Chiliz’lerimi nasıl saklayacağım?

Chiliz’lerinizi borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Chiliz’lerinizi ZenGo’da tutabilirsiniz.

Chiliz ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Chiliz ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala