bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,000.95 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,264.02 2.58%
bnb
BNB (BNB) $ 607.17 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 159.08 2.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550804 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.509372 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162978 3.17%

ChatGPT’nin Arkasındaki Girişim OpenAI, Yatırım Aldı

Bitcoin kurumsal yatırımcılar

Son dönemde birçok şirket yapay zeka ile yakından ilgileniyor ve bu alana yatırım yapmaya başladı. Son olarak yapay zeka modeli ChatGPT’nin arkasındaki girişim olan OpenAI yeni destekçiler buldu.

OpenAI Destekleniyor

Yapay zeka modeli ChatGPT’nin arkasındaki girişim olan OpenAI’a Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive ve K2 Global gibi VC firmaları yeni hisseler alıyor. Bir kaynak, Founders Fund’ın da yatırım yaptı.

Toplamda VC’ler, 27 milyar dolar 29 milyar dolar değerleme ile 300 milyon doların biraz üzerinde yatırım yaptı. Bu, Microsoft’un bu yılın başlarında duyurduğu büyük bir yatırımdan ayrı, geliştirmeye aşina bir kişi ocak ayında kapanan TechCrunch’a söyledi. Microsoft’un yatırım boyutunun, kaynağımızla teyit ettiğimiz bir rakam olan 10 milyar dolar civarında olduğuna inanılıyor.

chatgptnin arkasindaki girisim openai yatirim aldit

Bu nedenle, yatırımcıların destekleyecek ilginç yapay zeka girişimlerinin peşine düştüğü bir anda, OpenAI muhtemelen şu anda iyi görünen türden bir fırsat olarak görülüyor.

Financial Times’ın haberine göre, Elon Musk, ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ye rakip olacak yeni bir yapay zekâ (AI) girişimi başlatmak için çalışmalara başlıyor. Habere göre sosyal medya platformu Twitter’ın sahibi olan Elon Musk, yapay zekâ araştırmacıları ve mühendislerinden oluşan bir ekip kuruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala