bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,726.81 2.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,059.33 2.71%
bnb
BNB (BNB) $ 534.16 4.96%
solana
Solana (SOL) $ 131.53 6.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493523 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450727 2.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152626 0.87%

Changpeng Zhao’nun Serveti Ne Kadar?

changpeng zhao

Kripto para topluluğunun önde gelen isimlerinden Changpeng Zhao’nun (CZ) toplam serveti ne kadar? Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao kimdir, serveti ne kadar ve Changpeng Zhao’nun hayat hikayesi ne?

Changpeng Zhao Kimdir?

Kripto para topluluğunda CZ olarak da tanınan Changpeng Zhao, Çin kökenli Kanadalı bir girişimci ve yazılım geliştiricisi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su olmasıyla tanınan Changpeng Zhao, 1977 yılında Çin’in Jiangsu kentinde doğdu. Gençlik yıllarında ailesiyle birlikte Kanada’ya taşınan Changpeng Zhao, Kanada’nın Montreal kentindeki McGill Üniversitesi’nin Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun oldu.

Changpeng Zhao kariyerine Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’nda ticaret emirlerini eşleştirmek için yüklenici olarak başladı. Daha sonra New York’ta Bloomberg Tradebook’a vadeli işlem sistemleri geliştiricisi olarak katıldı. 2005 yılında Şangay’a taşındı ve brokerlar için yüksek frekanslı ticaret sistemleri sağlayan Fusion Systems’ı kurdu. CZ, 2013 yılında Blockchain.info’ya Geliştirme Müdürü olarak katılarak kripto para sektörüne giriş yaptı.

2017 yılının Haziran ayında Binance’i kuran Changpeng Zhao, düzenlediği ICO’da 15 milyon dolar toplamayı başardı. Kısa bir süre içerisinde önemli bir popülariteye ulaşan Binance, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası oldu. CZ’nin liderliğinde Binance, kullanıcılarına sunduğu özellikleri alım satımın ötesine taşıyarak Binance Smart Chain, Binance Launchpad ve Binance Academy gibi çeşitli finansal ürün ve platformlar kurdu.

Binancein CEOsu Changpeng Zhao Kimdir

2023 Yılında Changpeng Zhao’nun Serveti Ne Kadar?

2023 yılı itibariyle Changpeng Zhao’nun tahmini servetinin 25 milyar dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Changpeng Zhao bu servetini blockchain ve kripto para sektörlerinden elde etti. Bu tahmin daha önce Bloomberg tarafından yapılan çeşitli endekslerden yola çıkarak yapılmıştır. CZ’nin serveti, 2017 yılında Binance’i piyasaya sürmesiyle birlikte yıllar içerisinde istikrarlı bir şekilde arttı.

Changpeng Zhao Servetini Nasıl Kazandı?

Changpeng Zhao’nun milyarlarca dolarlık bir servet edinmesinde şüphesiz kurucusu olduğu Binance borsası çok büyük pay sahibi oldu. Binance, piyasaya sürülmesinden sadece altı ay sonra dünyanın en büyük kripto para borsasına dönüştü. Bu durum Changpeng Zhao’nun yıllar içerisinde milyarlarca dolar kazanarak dünyanın en zengin isimleri arasına dahil olmasına yol açtı. Serveti, Chanpeng Zhao’nun piyasadaki fırsatları belirleme konusundaki uzmanlığının bir kanıtı.

Changpeng Zhao’nun Sosyal Medya Hesapları

Kripto para sektörünün kanaat önderlerinden biri olan Changpeng Zhao, sosyal medya hesapları üzerinden sık sık kripto para piyasası ve finansın geleceği konusundaki görüşlerini paylaşıyor. Şu anda Changpeng Zhao’nun Twitter‘da 8,3 milyon takipçisi bulunuyor. Changpeng Zhao’nun ayrıca, LinkedIn ve Instagram hesapları da bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala