bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,873.58 2.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.89 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 582.40 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 5.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523503 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440829 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148575 4.86%

CFTC’den borsalara gözdağı: “Binance sadece başlangıç”

CFTC Davasi Binancein Sirketlerle Carpik Iliskisi

ABD ile Binance arasındaki yasal mücadelenin yankıları sürüyor. Dava, ABD’nin 4,3 milyar dolarlık tarihi cezası ve Binance CEO CZ’nin istifası ile sonuçlandı. Yasal mücadele, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) agresif tavrının başlangıcı olarak yorumlandı.

CFTC, dijital paralar da dahil olmak üzere finansal varlıklarla ilgilenen ABD dışındaki kuruluşların soruşturulmasında tarafsız olacağını belirtti. CFTC Komisyon Üyesi Caroline Pham, kurumun gündeminin Binance’in eski patronu CZ için bile sınır tanımadığını belirtti. Pham, “CFTC’nin ABD dışındaki kuruluşların peşini bırakmayacağı çok açık olmalı” dedi.

Başka bir CFTC Komiseri Christian Goldsmith Romero ise ABD pazarında korsan gemilere izin vermeyeceklerini belirterek, “ABD müşterilerine erişim hak değil ayrıcalıktır” ifadesini kullandı. Goldsmith, VPN kullanımına müsamaha gösterilmeyeceğini ve KYC kurallarından kaçmak için yapılan eylemlerin hoş görülmeyeceğini dile getirdi.

Davanın ABD tarihindeki en büyük kara para aklama suçlaması olduğu belirtildi. Anlaşma ile Binance, ABD’den tamamen çıkacağını taahhüt etti. Borsa, ABD’li müşterilere kayıtsız menkul kıymet satma iddiaları ile CFTC tarafından soruşturulacak.

Binance aylar önce CFTC tarafından kendisine yöneltilen tüm iddiaları reddetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala