bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Centrifuge Token (CFG) Nedir?

Centrifuge nedir

Centrifuge Token (CFG) kullanıcılara finansal hizmetler sunan bir merkezsiz platformda kullanılan kripto paradır. Centrifuge platformunun işlevsel olmasını sağlayan CFG token’ler kripto severleri çok sayıda mali hizmetle buluşturuyor. Centrifuge platformunu merkezsiz bir finansal hizmet ekosistemi olarak tanımlamak mümkün. Bu ekosistemde kullanıcıların gerçek dünya varlıklarını (RWA) kripto para dünyasının merkezsiz finans (DeFi) alanıyla bağlantılı hale getirmesine olanak sunuluyor. Bu içerik boyunca Centrifuge platformundan ve bu platformun kripto para ekosistemine neler kazandırdığından bahsedeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası Centrifuge token’ler (CFG) ile ilgili de birtakım ilgi çekici verileri bu yazı boyunca paylaşıyor olacağız.

Cenrifuge (CFG) merkezi olmayan bir varlık finansman protokolüdür. Bu platform küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için sermaye maliyetini düşürmeye ve yatırımcılara istikrarlı bir gelir kaynağı sağlamaya çalışıyor. Centrifuge token’ler sayesinde faaliyetlerini sürdüren bu platform, merkezsiz finans (DeFi) alanını gerçek dünya varlıkları (RWA) ile birleştirir. Projenin temel amacı, yüksek oynaklık seviyesine sahip kripto para varlıklarından bağımsız kar oranları elde etmek olarak tanımlanabilir.  Centrifuge ekosisteminde yer alan geliştiriciler tüm bu sürecin gerçekleşmesi için gerekli çalışmaları ortaya koyuyor. Şirketler, DeFi’nin sunduğu likiditeye erişmek için Centrifuge platformunu kullanabilecekler. Her boyuttaki kullanıcılar gerçek dünya varlıklarını bu platformda tokenize hale getirebilirler. Token haline dönüştürülen gerçek dünya varlıkları çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılabiliyor. Bu amaçlardan birisi de kredi faaliyetleriyle ilgili. Centrifuge token kullanıcıları, merkezi olmayan bir uygulama (DApp) kredi protokolü olan Tinlake aracılığıyla arzu ettikleri kredi hizmetlerine erişebiliyor. Söz konusu finansmana erişmek için kullanıcılar token haline getirdikleri gerçek dünya varlıklarını teminat olarak kullanabilirler. Centrifuge token (CFG) blok zinciri, hız ve düşük ücretler için Polkadot (DOT) üzerine kurulmuş. Finansal DApp Tinlake ise Ethereum (ETH) likiditesine erişmek için inşa edilmiştir.

Centrifuge Token (CFG) Ne Zaman Çıktı?

Centrifuge token (CFG) geçmişte e-ticaret şirketi DeinDeal’i kuran Lucas Vogelsang liderliğindeki bir Alman ekibi tarafından kuruldu. Lucas Centrifuge token projesinin CEO’luğunu yürütüyor. Centrifuge token projesinden önce Vogelsang ve diğer kurucu ortaklar Taulia’yı piyasaya sürmüştü. Bu oluşum bir FinTech işletme sermayesi çözümleri sağlayıcısı olarak biliniyor. Taulia halen elektronik faturalandırma ve tedarik zinciri finansmanı gibi hizmetler sunuyor. Bu oluşumun halihazırda 100’den fazla ülkede müşterilerine hizmet verdiği biliniyor. Böylesi başarılı bir projeye imza atan ekip şimdi de Centrifuge projesini ele aldı.  Centrifuge token projesi kullanıcılarına birtakım finansal hizmetler sunmayı hedefleyen bir kripto para girişimi olarak biliniyor.

Centrifuge token (CF) projesi kapsamında ilk üç yıl boyunca beş tur satış etkinliği yapıldı. Toplamda yaklaşık 12 milyon dolar bu ilk coin arzı (ICO) faaliyetleri yoluyla toplandı. Projenin yatırımcıları arasında Galaxy Digital ve IOSG Ventures gibi firmalar yer alıyor. Coinlist’te 26 Mayıs 2021’de düzenlenen bir CFG token satışı kapsamında, 19 milyon dolar karşılığında 17 milyon CFG tokeni satıldığını gördük.

Centrifuge Token (CFG) Fiyatı Nedir?

Centrifuge platformunun kripto parası Centrifuge token’ler (CFG) ile ilgili en yeni fiyat verilerine aşağıdaki başlıklarda yer verdik. Bu başlıklardan en güncel fiyatlara ulaşabilmeniz mümkün. CFG token ekibi projenin kullanıcılara tanıtımı adına detaylı bir tanıtıcı evrak yayımlamış. Bu evrakta CFG token’ler ile ilgili olarak da detaylı verilere yer veriliyor. Buna göre CFG token’lerin piyasaya toplamda ne kadar arz edileceğinin bilgisine ulaşıyoruz. CFG token arzı için bir üst limit bulunmuyor ancak toplam arz miktarı belirtilmiş. Bu miktarın 430 milyon civarında olduğu bilgisi söz konusu kaynaklarda yer alıyor. Bahsedilen miktarın şimdiye dek yaklaşık 122 milyon adeti dolaşıma kazandırılmış.

CFG nedir

Centrifuge Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Centrifuge token [mcryptocoin=”CFG” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Centrifuge token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”WOW” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Centrifuge token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”CFG” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”CFG” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Centrifuge Token Kaç Dolar?               

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Centrifuge token [mcryptocoin=”CFG” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle Centrifuge token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2,38 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Centrifuge token yılın en düşük seviyesini ise 0,60 dolarla belirledi.

Centrifuge Token (CFG) Nasıl Çalışmaktadır?

Centrifuge token (CFG) ihtiyaç duyan herkese likidite sağlıyor. Kullanıcılar Centrifuge token’ler (CFG) yoluyla ihtiyaç duydukları kredilere ulaşabiliyor. Platformda sunulan hizmetler kredi ile sınırlı değil. İçeriğin devamında konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmeniz mümkün. Centrifuge platformunda faturalar, gayrimenkuller ve telif hakları gibi gerçek dünya varlıkları merkezsiz finans (DeFi) alanı ile bütünleşiyor. Bu sayede kullanıcıların bankalara ihtiyaç duymadan çeşitli kredi olanaklarından kolaylıkla faydalanabilmesi mümkün hale geliyor.

Centrifuge token’ler (CFG) proof of stake algoritmasını kullanarak faaliyetlerine devam ediyor. CFG ekosisteminin temel uygulamasının Tinlake olduğunu görüyoruz. Ethereum (ETH) ağı üzerinde yer alan bu uygulama geleneksel finansın hizmetlerini yenilikçi bir anlayışla kripto para severlere sunuyor.

Centrifuge token

Centrifuge Token (CFG) Nasıl Satın Alınır?

Centrifuge token (CFG) satın almak için kullanıcıların belirli borsaları kullanmaları gerekiyor. Bu borsalar aracılığıyla belirtilen kripto paralar yoluyla CFG token satın alınabilir. KuCoin, Gate.io, Coinlist ya da Okex gibi borsalar platformlarında CFG token alım satımına olanak veriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala