bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,011.49 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,506.04 1.87%
bnb
BNB (BNB) $ 571.78 1.03%
solana
Solana (SOL) $ 184.27 2.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615609 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647603 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.186867 5.03%

Paylaş

Cathie Wood Kimdir ve Net Serveti Ne Kadar?

Yatirimcilar Cathie Woodun Ark Fonu Icin Calisti2

Finans ve kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Cathie Wood kimdir, kişisel serveti ne kadar?

26 Kasım 1955 doğumlu olan Cathie Wood, 2023 yılı itibariyle 67 yaşındadır. Güney Kaliforniya Üniversitesi Finans ve Ekonomi bölümünden mezun olan Cathie Wood, 2014 yılında varlık yönetim şirketi ARK Invest’i kurdu ve şu anda bu şirketin CEO ve CTO’luk görevlerini yürüyor. Wood, ARK Invest’i kurmadan önce Jennison Associates ve AllianceBernstein gibi birçok önde gelen finans kuruluşunda çalıştı.

ARK Investment’ın yatırım portföyünde sağlıktan teknolojiye birçok farklı sektörde yıkıcı yeniliklere odaklanan ETF’ler yer alıyor. Yıkıcı yeniliklere olan ilgisi nedeniyle Cathie Wood sıklıkla Tesla, Square ve Roku gibi şirketlere yatırım yaptı.

ARK Invest’in yönetimi altındaki varlıklar 2021 yılı itibariyle 50 milyar dolara ulaştı ancak 2023 yılında 14 milyar dolara geriledi. Başarıları nedeniyle Bloomberg tarafından En Etkili 50 İnsan ve Baron tarafından da ABD’de Finans’ta En Etkili 100 Kadın listelerinde yer aldı.

Cathie Wood’un Kişisel Serveti Ne Kadar? (2023)

2023 yılı itibariyle Cathie Wood’un net servetinin 350 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Cathie Wood’un serveti, ARK Invest’in CEO’su olarak elde ettiği başarıların ardından kayda değer bir artış yaşadı. Ek olarak Wood’un Tesla ve Roku hisseleri de dahil olmak üzere borsadaki bireysel yatırımları da kişisel servetindeki artışta etkili oldu. Her he kadar 350 milyon dolarlık serveti yüksek görünse de bu rakam 2022 yılında 500 milyon dolarla en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Cathie Wood Servetini Nasıl Kazandı?

Cathie Wood servetini teknoloji, enerji ve sağlık gibi farklı sektörlerde yaptığı ETF yatırımlarından elde etti. Tesla, Square ve Roku gibi yüksek büyüme oranına sahip şirketleri seçme konusundaki yeteneği ARK Invest’in başarısını destekledi. Benzersiz yatırım yeteneği, sosyal medyadaki aktifliğiyle birleştiğinde finans sektöründe tanınırlığını artırdı ve servetindeki artışa büyük bir katkı sağladı.

Cathie Wood’un Elindeki Hisse Senetleri

Cathie Wood sık sık yaptığı Tesla ve Coinbase hisse alımlarıyla kripto para topluluğunun gündemine geliyor. Yazımızın bu kısmında Cathie Wood’un sahip olduğu hisse senetlerine yakından bakacağız. Cathie Wood’un kişisel portföyünün büyük bir kısmı Tesla hisseleri oluşturuyor.

Cathie Wood’un ARK Investment’ının uzun vadeli portföyündeki şirketler ise şu şekilde:

  • Tesla
  • Zoom
  • Square
  • Roku

ARK Investment’ın yatırım portföyündeki Borsa Yatırım Fonları (ETF’ler) ise şu şekilde:

  • CRISPR Therapeutics
  • Exact Sciences Corp.

Cathie Wood’un Sosyal Medyadaki Varlığı

Cathie Wood sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanması da popülaritesinde etkili oldu. Sosyal medya hesapları üzerinden görüşlerini, tahminlerini ve analizlerini takipçileriyle paylaşan Cathie Wood’un aktif olarak kullandığı platformlar arasında YouTube, Twitter ve LinkedIn yer alıyor. Cathie Wood’un sosyal medyayı aktif olarak kullanması, popülaritesindeki artışın katalizörlerinden bir tanesi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala