bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Cardano’da Yeni Güncellemenin Tarihi Belli Oldu

cardanoda yeni guncellemenin tarihi belli oldu

Input-Output’un Cardano geliştiricisi Tim Harrison, merkeziyetsiz zincirler arası uygulamaların geliştirilmesi için tasarlanan kritik blockchain güncellemesinin detaylarını açıkladı. Harrison, Cardano (ADA) ekosisteminde hazırlıkların devam ettiğini belirterek, şubat ayını işaret etti. Güncelleme ile zincirler arası projelerin oluşturulmasının kolaylaştırılması hedefleniyor. Yenilik ile Plutus akıllı sözleşme platformuna ortak dijital imza standartları için destek sunulacak.

cardanoda yeni guncellemenin tarihi belli oldu2

Cardano’da Yeni Güncelleme Şubat’ta Geliyor

Harrison’a göre şu andaki algoritmalar Bitcoin ve Ethereum gibi diğer blok zinciriyle olan farklılıkları nedeniyle çok fazla çaba, zaman ve para gerektiriyor. Bu durum ise hem büyük miktarda kaynak harcaması hem de güvenlik risklerini beraberinde getiriyor.

Tim Harrison, geliştiricilerin Kasım 2022’den bu yana süren testlerden olumlu sonuçlar aldığını açıkladı ve tarih verdi. Güncelleme, test ağlarında 11 Şubat’ta ana ağlarda ise 15 Şubat’ta gerçekleşecek. Akıllı sözleşme geliştiricileri için Plutus’ta daha çeşitli ve üst güzey güvenlik sağlayan imza tasarımları mevcut hale gelecek.

Cardano‘nun temel dijital imza algoritmasına Ed25519 ek olarak, ECDSA ve Schmitt imzalarını destekleyen yerleşik özellikler gelecek. Cardano’daki temel algoritma Monero ve XRP’de de kullanılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala