Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Bitcoin ekosisteminin önümüzdeki birkaç yıl içinde merkeziyetsiz finans alanında rakiplerini geride bırakacağını belirtti.
Hoskinson, 27 Kasım’da yayımladığı bir YouTube videosunda Bitcoin’in hayatındaki önemine dikkat çekerek, “Bitcoin benim için bir dönüm noktasıydı. Bugün burada olmamın sebebi Bitcoin’in varlığı,” dedi.
Ancak Bitcoin’in erken dönemlerinde karşılaştığı sınırlamaların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını da dile getirdi. Hoskinson, Bitcoin’in yıllarca süren durgunluğun ardından Solana ve Ethereum’un toplamını katlayan bir büyüklüğe ulaşacağını iddia etti.
“Bitcoin tüm rakiplerini sollayacak”
Bitcoin DeFi ekosisteminin gelecek birkaç yıl içinde hızla büyüyeceğini öngören Hoskinson, şu çarpıcı sözlere yer verdi:
“24 ila 36 ay içerisinde Bitcoin ekosistemindeki merkeziyetsiz finans araçları kripto dünyasının diğer tüm DeFi platformlarını geride bırakacak. Bunun en büyük sebebi Bitcoin’in sunduğu likidite ve ölçek avantajı,”
Hoskinson ayrıca hükümetlerin Bitcoin’i stratejik rezerv olarak değerlendirmeye başlamasının bu büyümeyi hızlandıracağına inandığını belirtti.
Hoskinson, Bitcoin’in gelecekte değer deposu olma rolünü sürdüreceğini ve bunun bir DeFi katmanıyla destekleneceğini dile getirirken Bitcoin fiyatının önümüzdeki bir ila iki yıl içinde 250 bin ila 500 bin dolar aralığına ulaşabileceğini tahmin etti.
Hoskinson’un ‘DeFi modu’ olarak adlandırdığı yeni model, Bitcoin’i Cardano ağı üzerinde sarılı bir token aracılığıyla merkeziyetsiz finans ekosistemine dahil etmeyi amaçlıyor. Bu yöntem Bitcoin sahiplerine merkeziyetsiz platformlarda işlem yapma, getiri araçlarından faydalanma ve varlıklarının kontrolünü ellerinde tutma imkanı sunacak.
Cardano-Bitcoin köprüsü olarak adlandırılan bu yapı Ekim ayında bir geliştirme ekibi tarafından duyurulan Grail protokolü üzerine inşa ediliyor.
Köprünün Bitcoin’in güvenlik altyapısını kullanarak DeFi uygulamaları için temel oluşturması planlanıyor. Bu, Bitcoin destekli merkeziyetsiz finans projelerine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.