bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,483.74 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.45 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 543.66 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 134.04 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494117 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446022 0.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147143 3.51%

Bybit, Genel Merkezini Dubai’ye Açtı

Bybit Dubaide Genel Merkez Aciyor

Kripto para borsası Bybit, küresel merkezini Dubai’de açtığını duyurdu. Borsa, bu adımıyla MENA bölgesinde etkinliği artırmayı planlıyor. Dubai ise ‘kripto Wall Street’i olma yolunda elini güçlendirdi. Geçen yıl merkezini Dubai‘ye taşımayı planladığını açıklayan Bybit, Ekim 2022’de lisans aldığını açıklamıştı.

Bybit Genel Merkezini Dubaiye Acti2

Bybit’ten Dubai’ye Genel Merkez!

Kripto para borsası Bybit, küresel merkezini Dubai‘de açtı. Bybit CEO’su ve kurucu ortağı Ben Zhou, Dubai’nin sektördeki fırsatları yakalamak için en uygun konuma sahip olduğunu söyledi. Borsanın kullanıcı sayısında ise yüzde 50 artış olduğunu bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, yeni genel merkezin Dubai Dünya Ticaret Merkezi’ndeki One Central’da bulunduğu belirtildi. Zhou, dijital ekonominin inanılmaz bir hızla ilerlediğini ifade etti.

Borsa, geçen yıl Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da (MENA) 400 kripto şirketinden 2.sıraya yükselmişti. Bu yıl ticaret hacmini 2’ye katlamayı hedefleyen Bybit, dünya çapında 15 milyon kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Kripto endüstrisinde yavaşlamadan Bybit de nasibini almıştı. Şirket, bu dönemde işgücünün yüzde 30’unu azaltma kararı almıştı. Ayrıca Bybit, bazı soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı. Brezilya’da türev ticaret yasağı almıştı. Kanada ise borsaya 1.6 milyon dolar para cezası vermişti.

Son dönemlerde kripto şirketleri Dubai’ye yoğun talep gösteriyor. Birleşik Arap Emirliği’nin en büyük nüfusa sahip emirliği Dubai, yeni finansın başkenti olmayı hedefliyor. Binance, Crypto.com, Deribit, Hex Trust gibi bilinen kripto şirketleri de Dubai’yi planları arasına almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala