bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,877.85 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.77 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 594.22 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 136.04 5.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51689 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459253 3.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145467 3.42%

BTK’dan Twitter’a reklam yasağı

btkdan twittera reklam yasagi

Ülkemizde sosyal medya platformu Twitter’a yeni yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Twitter’a yeni bir yasak verdi.

BTK’dan Twitter’a Dikkat Çeken Bir Uyarı

Başarılı girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter’a ülkemizde yeni yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Bu noktada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan dikkat çeken bir karar çıktı. Buna göre Türkiye’de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter’a yeni reklam veremeyecek.

BTK tarafından yapılan açıklamada, Twitter’a reklam yasağı kararını temsilci yükümlülüğünü yerine getirmediği için aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan BTK kararında şu ifadelere yer verildi:

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen eski unvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter) adlı sosyal ağ sağlayıcıya, Türkiye’de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesinin yasaklanmasına 04/05/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4’üncü maddesinin ikinci fıkrası ve geçici 6’ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.

Son olarak yasaya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı, kendisi tarafından verilen içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararının gereğinin yerine getirilmemesi halinde, ilgili yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıya 6 aya kadar reklam vermesinin yasaklanmasına karar verebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala