bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Brezilya Merkez Bankası, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

brezilya merkez bankasi kripto paralar hakkinda konustu

Ülkelerin merkez bankaları, kripto para piyasasıyla ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kez Brezilya Merkez Bankası direktörü Fabio Araujo, Bitcoin hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Brezilya Merkez Bankası: Bitcoin Finansal Bir Yenilik

Brezilya Merkez Bankası direktörü Fabio Araujo, Bitcoin’in (BTC) teknolojik özelliklerini finansal bir yenilik olarak nitelendirdi.

brezilya merkez bankasi kripto paralar hakkinda konustu

Araujo, bankanın on yıldan fazla bir süre önce Bitcoin’in özelliklerini araştırmaya başladığını açıkladı. Araujo, ayrıca Bitcoin’in Web3 konseptini de araştırdıklarını belirtti. Fabio Araujo konuyla ilgili şunları söyledi:

Web3’ün oluşturulmasını kolaylaştıran dağıtık veritabanı teknolojisi ile Bitcoin’in piyasaya sürülmesiyle bunu hızlandırmaya başladık. Bitcoin uygulaması, Web3’ün nüfusa sunduğu hizmetler için temel olan İş Kanıtı (PoW) çözümünü getiriyor.

Ancak Araujo, varlığın oynaklığını büyük bir dezavantaj olarak göstererek Bitcoin’in bir para birimi olarak kullanılmasını reddetti. Araujo, oynaklık durumunu ortadan kaldırdığı ve bir ödeme çözümü olarak çalıştığı için CBDC’ye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Fabio Araujo Brezilya Merkez Bankası’nın CBDC’yi araştırdığını ve 2024’te somut sonuçların çıkması beklendiğini dile getirdi.

Bununla birlikte Araujo, Ethereum‘un (ETH) akıllı sözleşme özelliğini ve merkeziyetsiz finansın (DeFi) güçlendirme yeteneğini, finans sektörünü yönlendirmek için kilit bir teknoloji olarak gördüğünü söyledi.

Ayrıca belirtmek gerekirse Tayland Merkez Bankası yıl sonuna kadar CBDC testlerine başlamayı planladığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala