bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Bloktopia (BLOK) Nedir?

bloktopia blok nedir

Küresel olarak metaverse ve NFT popülaritesi hızla artmaya devam ediyor. Özellikle birçok metaverse projesi, kullanıcı ve coin grafiği bakımından inanılmaz bir artış yaşadı. Son olarak biz de metaverse projelerinden biri olan Bloktopia‘yı ele alıyoruz. Birlikte Bloktopia (BLOK) coin nedir ve ne işe yarar sorularına cevap arayacağız.

Bloktopia (BLOK) Nedir?

Polygon Blockchain ağı üzerine kurulan Bloktopia, merkeziyetsiz bir metaverse deneyimi sunmayı hedefleyen bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin‘in 21 milyonluk arzına ithafen yapılan 21 seviyeli metaverse gökdeleni, emlak satışları ve reklam gelirleri gibi birçok alt ürüne sahip olan Bloktopia, yeni etkinlikler, yatırımlar ve ortaklıklarla gelişimini sürdürüyor.

bloktopia blok nedir2

Genel olarak özetlememiz gerekirse Bloktopia, kripto eğitimleri, metaverse arsa satışları, etkinlikler ve tokenomik gibi birçok alt dalı barındıran geniş kapsamlı bir bir metaverse projesi olarak tanımlanabilir. Play to Earn (P2E) ekosistemine de sahip olan Bloktopia, yerel coin’i olan BLOK ile kripto varlıklara da sahip durumda. Gelin birlikte BLOK coin’in detaylarına değinelim.

BLOK Coin Hakkında

Polygon Blockchain ağı üzerine kurulu Merkeziyetsiz bir metaverse olan Bloktopia, işlevlerini yerel coin’i BLOK tarafından yürütüyor. Kullanıcılar sahip oldukları bu BLOK varlıkları stake edebiliyor, yönetişim gibi durumlarda kullanabiliyor. Diğer taraftan bir ERC20 coin’i olan BLOK, Ethereum altyapısına sahip olsa da ölçeklendirme çözümü Polygon ağı ile entegre çalışıyor ve böylece işlem ücretlerini BLOK olarak minimuma indiriyor.

Bloktopia nedir sorusunu yanıtladıktan sonra BLOK Coin grafiği ile ilgili detaylara da bakmak gerekiyor.

bloktopia blok nedir 2

BLOK Coin Grafiği

Toplam arzı 200 milyar olan BLOK, grafiklere baktığımızda fiyat performansı açısından son dönemde pek iyi bir dönemden geçmiyor. Geçtiğimiz aya nazaran yüze 56‘lık bir düşüş yaşayan BLOK, içeriğimizin yazımı itibarıyla ise 0.05 dolardan işlem görüyor.

Diğer taraftan projenin IDO’suna katılanlar için aynı şeyleri söylememiz doğru olmaz. Öyle ki BLOK coin IDO’sunun fiyatının 0.00025 dolar olduğunu düşündüğümüzde ilk yatırımcıların oldukça mutlu olduğunu söyleyebiliriz.

Bloktopia Metaverse’ü Hakkında

Ana odak noktası metaverse olan Bloktopia, bu alanda oldukça geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Bloktopia üzerinden oturum açıp cüzdanınızı bağladıktan sonra Avatarınızı seçip özelleştirebileceğiniz bir avatar sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Bundan sonra sizi derin bir metaverse evrenine sokan Bloktopia, birçok etkinlik ile gelir elde edebilmenize de olanak tanıyor. Dilerseniz kendi eşyalarını kazanabiliyor ve bunları satışa çıkarabiliyorsunuz.

Bloktopia (BLOK) Nasıl Alınır?

Bir diğer merak edilen soru ise BLOK’un hangi borsalarda listelendiği. Bloktopia’nın yerel token’ı BLOK birçok kripto para borsasında işlem görüyor. Bu kripto para borsaları arasında KuCoin, Gate.io ve OKEx yer alıyor. Ek olarak işlem hacminin yüzde 43’ünü ise KuCoin üstleniyor.

Diğer taraftan BLOK, Binance ve Coinbase tarafından içeriğimizin yazımı itibarıyla listelenmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala