bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,712.27 3.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,035.93 1.77%
bnb
BNB (BNB) $ 571.83 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 141.79 3.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524277 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458357 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137386 4.64%

BlackRock spot Bitcoin ETF onayı öncesi tutarsız bir seçim yaptı

blackrock 2

Bitcoin’i (BTC) desteklemediğini sürekli olarak açık biçimde belirten JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, BlackRock tarafından yetkili katılımcı (AP) olarak seçildi. Geçen haftalarda spot Bitcoin ETF başvurusunu güncelleyerek SEC’ten onay alma şansını artıran BlackRock’un bu hamlesi eleştiriyle karşılandı.

Kripto para uzmanları, BlackRock’un Bitcoin ETF’sinin yetkili katılımcısı olarak JPMorgan’ın ikiyüzlülüğüne dikkat çekti.

Kripto para topluluğundan net eleştiriler yağdı

BlackRock değişikliği hakkında yorum yapan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas sosyal medya platformu X’teki (eski adıyla Twitter) bu durumu ironik bulduğunu söyledi.

XRP avukatı John Deaton da Balchunas’ın paylaşımını alıntılayarak Senatör Elizabeth Warren’ın Bitcoin hakkındaki tutumu hakkındaki şüphelerini dile getirdi. Jamie Dimon’un yönetimindeki JPMorgan’ın “suçlularla olumsuz ilişkilere” rağmen Bitcoin ile ilgilendiğine dikkat çeken Deaton, bunun halkı yanıltma girişimi mi yoksa kamuoyunu aydınlatma girişimi mi olduğunu sorguladı.

Bir başka X kullanıcısı, Bitcoin’e yönelik yaygın suçlamaları anımsatarak “Belki kara para aklama, vergi kaçakçılığı, suça katılım ve uyuşturucu kaçakçılığı da onların işidir” dedi.

JPMorgan, dijital varlık sektörüne “derinden karşı çıkmasına” rağmen yakın zamanda kurumsal müşteri tabanı için Ethereum blokzincirinin özel bir versiyonunda kripto token’ı JPM Coin’i piyasaya sürdü. Banka ayrıca Ekim ayında BlackRock’un müşterilerinden biri olduğu blokzincir tabanlı bir tokenizasyon platformunu da piyasaya sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala