bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,608.77 5.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,107.27 3.76%
bnb
BNB (BNB) $ 585.38 4.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 3.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532835 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468136 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144695 9.21%

Bitshares (BTS) Nedir?

Bitshares BTS Nedir adobespark

Bitshares (BTS) daha etkili bir küresel ödeme sistemi sağlamayı amaçlayan merkezsiz bir platform şeklinde tanımlanıyor. Platform kripto para işlemlerini herhangi bir aracı olmadan güvenli bir şekilde yapmayı mümkün hale getiriyor. Protoshares (PTS) adı altında işlemlerine başlayan platform daha sonradan yeniden markalaşarak şimdiki ismini kullanmaya başladı.

Bitshares (BTS) projesinin kendi web sayfasında yer alan ifadeler arasında “zamanının ötesinde teknoloji” sloganına yer verilmiş. Ayrıca platformun DPoS algoritmasından faydalanan ilk proje olduğunun altı çiziliyor. Bu algoritmanın ne anlama geldiğini “Bitshares nasıl çalışmaktadır?” bölümünde daha yakından inceleyeceğiz. Bitshares projesinin kendi kendisini yöneten bir platforma sahip olduğunu görüyoruz. Üç saniyelik işlem zamanı oranıyla oldukça hızlı bir niteliğe sahip olan platform tahmin ettiğiniz gibi merkezsiz bir yapıya sahip. Başka bir ifadeyle Bitshares bir tür DeFi yani merkezsiz finans projesi olarak kullanıcılarına hizmetler sunuyor. Proje ekibi etik, sorumluluk, yenilik, dürüstlük ve bilgi birikimini bir araya getirerek Bitshares platformuna hayat verdiklerini ifade ediyor. Bu değerlerin hepsinden faydalanarak ortaya güvenli, istikrarlı ve ölçeklenebilir bir ekosistem çıkarılmış.

BTS nedir

Bitshares platformunun kullanıcılarına sunduğu hizmetlerden bahsederek içeriğimize devam edelim. DPoS algoritmasını benimseyen platform gelişmiş bir oylama mekanizmasından faydalanıyor. Bu sayede bütün BTS token sahiplerinin platform ile ilgili alınacak kararlarda katkısının olduğundan emin olunuyor. Algortima platformda aktif olmayan kullanıcıları da tespit edecek ve duruma müdahale edecek şekilde tasarlandı. Bu sayede daha güvenli ve sürdürülebilir bir Bitshares ekosisteminin tesis edilmesi amaçlanıyor. Bitshares platformunda sunulan hizmetlerden birisi de madencilik ile ilgili. Buna göre kullanıcıların kendi dijital varlıklarını önceden tanımlanmış akıllı sözleşmeler aracılığıyla kazabilmesi mümkün hale getirilmiş. Bitshares platformunun kolay kullanımlı ara yüzü sayesinde kripto para severler bu imkandan keyifle faydalanabilecek. Platformun sunduğu olanaklardan birisi de merkezsiz borsa hizmetleriyle ilgili. Ekosistemde yer alan likidite havuzları kullanıcılara sunulan alım satım hizmetlerinde kritik bir rol oynuyor.

Bitshares (BTS) ne zaman çıktı?

Bitshares (BTS) platformu ilk olarak 2014 yılında ProtoShares (PTS) ismiyle çalışmalarına başlamıştı. Ancak daha sonra ekip tarafından alınan yeniden markalaşma kararıyla projenin ismi Bitshares olarak değiştirildi. Aslına bakılırsa proje için yapılan ilk çalışmalar 2013 yılına kadar uzanıyor. Sektörde tanınan birçok ismin bir araya gelmesiyle hayata geçen bu proje, ilk andan itibaren büyük bir başarı timsali sergileyerek yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Bitshares nedir

Bitshares ekibinde yer alan isimlerden Daniel Larimer sektörde oldukça iyi tanınmış bir yazılım geliştiricisi. Öyle ki Larimer’in EOS.io, Block.One, Steemit gibi tanınmış dev projelerde yer aldığı görülüyor. Öte yandan Ethereum ve Cardano projelerinin mimar isimlerinden Charles Hoskinson’un da isminin Bitshares projesiyle anıldığı belirli kaynaklarda niteleniyor. 2021 yılının ocak ayı itibariyle Bitshares ekibinde çok sayıda uzman isim yer alıyor.

Bitshares (BTS) Fiyatı Nedir?

Kullanıcılarını sayısız büyük olanakla buluşturan Bitshares (BTS) platformunun kripto parası BTS coin’lerin güncel fiyatlarına ilişkin verileri aşağıda yer alan başlıklarda bulabilirsiniz. BTS coin’lerin piyasaya toplamda 3 milyar 600 milyon 570 bin iki adet sürüleceği ifade ediliyor. Bu miktarın şimdiye dek %83’ü dolaşıma dahil edilmiş. Bu da neredeyse 3 milyar BTS coin’e karşılık geliyor. Kripto paranın çok sayıda borsada işlem gördüğü ve bu nedenle de büyük bir işlem hacmi miktarına ulaştığını söylemek yanlış olmaz. Bitshares ekosistemi işlemlerine devam ettikçe BTS coin de piyasada varlığını sürdürebileceğe benziyor.

Bitshares Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bitshares Coin 0,107219 TL TL’den işlem görüyor. Bitshares Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Bitshares Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Bitshares Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bitshares Coin $ 0.003309 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Bitshares Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,89 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Bitshares coin yılın en düşük seviyesini ise 0,015 dolarla belirledi.

Bitshares

Bitshares (BTS) Nasıl Çalışmaktadır?

Bitshare (BTS) ekosistemi kullanıcılarını sayısız yenilik ve avantajla buluşturuyor. Bunlardan en popüler olanının kripto para alım satımıyla ilgili olan merkezsiz borsa platformu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Merkezsiz bir borsa şeklinde hizmetlerini sürdüren Bitshares sahip olduğu nitelikli likidite havuzu sayesinde kaliteli hizmetler sunmayı başarıyor. Bitshares nasıl çalışır sorusunu daha iyi yanıtlamak adına platformun kullandığı konsensüs algoritmasından biraz bahsedelim. Delegated Proof of Stake (DPoS) olarak bilinen bu algoritma “seçilmiş pay kanıtı” olarak güzel dilimiz Türkçeye çevrilebilir. Peki bu ne anlama geliyor. Kabaca özetlemek gerekirse sıklıkla kullanılan POW ve POS algoritmalarının dezavantajları bu mekanizmayla gideriliyor. Buna göre daha ucuz, hızlı ve etkili işlem gerçekleştirilebilen bir ağ mümkün hale getirilmiş.

Bitshares (BTS) Nasıl Satın Alınır?

Bitshares platformunun kripto parası BTS coin’ler çok sayıda borsa üzerinden temin edilebilir. Bu borsaların arasında Binance, Huobi Global, Gate.io, Bittrex ya da Poloniex gibi piyasada sıklıkla tercih edilen büyük platformlar yer alıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarında Binance platformunun BTS coin’ler için çeşitli işlem çiftleri oluşturduğunu görüyoruz. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: USDT ve BTC. Buna göre Binance borsa platformunda işlem yapan kullanıcılar bu tür kripto paralarla BTS coin satın alabilecek. Bilindiği üzere kripto para piyasası kullanıcılara sunduğu sayısız avantajın yanı sıra birçok riski de beraberinde getiriyor. Bu gerçeği göz ardı etmemesi gereken kullanıcılar işlemlerini dikkatle yapmalı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala