bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,675.52 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,998.21 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 596.47 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 144.03 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521892 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463023 4.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147766 2.56%

Bitcoin’de (BTC) çifte ATH: Boğa indikatörü çalışıyor

bitcoin boga indikator

Spot Bitcoin ETF’lerinde para girişi ve Bitcoin fiyatı, aynı gün içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Bitcoin’in en büyük boğa indikatörü olan ETF’lerde görünüm pozitif.

Wu Blockchain’in yaptığı bir habere göre, geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lere net 1,05 milyar dolar para girişi gerçekleşti. Bu miktar, 28 Şubat’taki 673 milyon dolarlık net girişi geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) oluşturdu. Para girişine BlackRock öncülük ederken, ETF’lerin yarattığı talep Bitcoin’e yaradı.

Lider kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin ETF’lere 1,05 milyar dolarlık rekor para girişi gerçekleşmesiyle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.182 dolara ulaştı.

Spot ETF’ler Bitcoin boğa koşusunu sürdürüyor

İki veri arasında kurulan ilişki, boğa koşusunun tüm şiddetiyle devam ettiğini gözler önüne serdi. Boğa indikatörü olarak görülen ETF net para girişi verisi, Bitcoin’de arz şoku yaratmaya devam ediyor.

Wu Blockchain’in SoSoValue verilerine dayandırdığı haberine göre, 12 Mart tarihinde Bitcoin spot ETF’lerine toplam net giriş 1,05 milyar dolar oldu. ETF’lerin piyasaya sürüldüğü günden bu yana en yüksek tek günlük net giriş gerçekleşti.

Veri inceleme platformu Lookonchain, 12 Mart tarihinde gerçekleşen para girişinin yarısının BlackRock’ta gerçekleştiğini ifade etti. Verilere göre, geçtiğimiz gün BlackRock’a 7.770 BTC (556,3 milyon dolar) net giriş gerçekleşti.

Bu veri, Bitcoin’in gidişatı ve boğa koşusu için güçlü bir indikatör olarak çalışıyor. CryptoQuant’ın kurucusu, spot Bitcoin ETF’lere para girişi devam ettiği sürece görünümün boğa olduğunu dile getirmişti.

Lider kripto para birimi, gerçekten de spot ETF’ler ile paralel ilerliyor. Spot ETF’lerde net para girişi sürdükçe BTC fiyatı da yükseliyor. ETF’lere yoğun talep duyulması ve MicroStrategy gibi şirketlerin düzenli olarak BTC satın alması lider kripto para biriminde arz şokuna neden oluyor. Dolaşımda BTC sayısı azalırken, ilgi patlaması gerçekleşiyor.

BlackRock’ın BLK hisse senedi 829 dolardan işlem görürken, BTC ETF’i IBIT 40,73 dolar seviyesinde yer aldı. Grayscale’in GBTC hissesi ise geçtiğimiz gün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 65,34 dolara ulaştı.

BTC, geçtiğimiz gün 73.000 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Lider kripto para birimi, gün içerisinde 73.182 dolara yükselerek rekor tazeledi.

Bugün gelecek ETF verilerinin pozitif olması ve Dencun yükseltmesi, BTC fiyatını daha da yukarıya taşıyabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala