bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,723.54 2.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.66 3.34%
bnb
BNB (BNB) $ 585.04 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 142.49 6.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519554 3.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458337 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144184 6.23%

Bitcoin, son günlerde Ethereum’un hızına yetişemiyor

Bitcoin, son günlerde Ethereum'un hızına yetişemiyor

Kripto para piyasası Şubat ayında yatırımcıların yüzünü güldürürken son dönemde Ether’in (ETH) Bitcoin’e (BTC) kıyasla daha ön plana çıktığı görülüyor. CoinGecko’nun verilerine göre BTC bir haftada yüzde 8,50 yüklselirken ETH çift haneli kazançlar ile karşımıza çıkıyor.

Kripto veri sağlayıcısı Amberdata yöneticilerinden Greg Magadini, Bitcoin yarılanmasının yaklaşmasına rağmen Ethereum’da geçtiğimiz senelerde hayata geçen Merge güncellemesinin etkisinin sürdüğüne inanıyor.

“Herkes Nisan ayında Bitcoin halving ile blok ödüllerinin yarıya düşürülmesini konuşuyor. Ancak bu olay, Ethereum’da Eylül 2022’de tamamlanan Merge yükseltmesinin yanında hiç bir şey ifade etmiyor.”

Ethereum’da negatif enflasyon devam ediyor

Bitcoin’i mucidi Satoshi Nakamoto, token enflasyonunun önüne geçmek için belirli periyotlarda ödüllerin yarıya düşeceği bir mekanizma tasarlasa da lider kripto para biriminin arzı belirli oranlarda artmaya devam ediyor.

eth enflasyon arz

Ultrasound.Money’in verilerine göre Merge güncellemesinden günümüze BTC arzı yıllık 1,67 yükseldi. Ancak Merge yükseltmesi ile Proof-of-Stake (hisse kanıtı) konsensüsüne geçiş yapılan Ether’de ise toplam arz düşüş gösterdi. Veriler, Merge’den bu yana Ether enflasyonunun yüzde -0,20 olduğunu ortaya koydu. Son yedi gün içerisinde 4 bin 729 adet ETH yakımı gerçekleşti.

Magadani, negatif enflasyondan ötürü ETH’yi övse de daha uzun vadede BTC’nin daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Ether, Merge yükseltmesinden günümüze Bitcoin karşısında yüzde 31’den fazla değer kaybetti.

eth btc

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala