bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,557.83 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,596.39 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.53 0.34%
solana
Solana (SOL) $ 148.36 2.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488996 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414807 0.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.136097 0.12%

Ether ETF onayı sonrası Bitcoin hayranı Michael Saylor çark etti

saylor ether yorum

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, spot Ether (ETH) borsa yatırım fonları (ETF’ler) hakkındaki görüşünü değiştirerek, ABD’li kurumların bu onayının Bitcoin (BTC) için olumlu olduğunu savundu.

“What Bitcoin Did” podcast’inde 25 Mayıs’ta Peter McCormack ile yaptığı konuşmada Saylor, gündeme dair şu sözlere yer verdi:

“Bu durum Bitcoin için iyi mi, kötü mü? Kesinlikle iyi. Hatta Bitcoin için daha da faydalı olabileceğini düşünüyorum, çünkü tüm kripto endüstrisinin politik olarak güçlü bir destek sağladığını görüyorum.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 23 Mayıs’ta sekiz spot Ether ETF’ini onaylaması sonrası Saylor, bu durumun Bitcoin için bir savunma hattı işlevi görebileceğini belirtti.

“Bitcoin, liderliğini koruyacak”

Saylor, kripto paraların meşru bir varlık sınıfı olarak tanınmasının kurumsal benimsemeyi hızlandıracağını ve yatırımcıların artık daha geniş bir yelpazede kripto varlıklara sermaye ayıracağını, ancak Bitcoin’in bu alandaki “lider” kalmaya devam edeceğini vurguladı.

“Ana akım yatırımcılar artık bunu bir kripto varlık sınıfı olarak kabul edecek ve belki portföylerinin yüzde 5 veya 10’unu kripto varlıklarına ayıracak, ancak bunun yüzde 60 veya 70’i Bitcoin olacak.”

Ether ETF yorumunda 180 derece dönüş

Saylor, daha önce SEC onayının olasılığını düşük bulduğu için spot Ether ETF’leri hakkındaki görüşlerinin değiştiğini kabul etti.

Microstrategy kurucusu, “İki hafta önce, dünya Bitcoin’in Wall Street tarafından menkul kıymetleştirilecek ve spot ETF olarak sunulacak tek varlık olacağını düşünüyordu,” dedi.

Saylor, altcoinler hakkında geçmiş demeçlerinde, “Bu kripto paraların hiçbiri bir spot ETF’e dönüşmeyecek, hiçbiri Wall Street tarafından kabul edilmeyecek, hiçbiri ana akım kurumsal yatırımcılar tarafından kripto varlıkları olarak kabul edilmeyecek,” demişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala