bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,362.44 1.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,982.41 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 595.91 1.68%
solana
Solana (SOL) $ 144.09 2.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512877 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451727 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148186 1.08%

Bitcoin halving, madencilerin göçüne yol açabilir

bitcoin btc

Bitcoin ağında ödüllerin yarılanacağı halving’e haftalar kaldı. Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanmadan madencilerin nasıl etkileneceği ise taratışmalara konu olmaya devam ediyor.

Uluslararası çapta Bitcoin madenciliği çözümleri üreten Hashlabs Mining kurucusu Jaran Mellerud, halving sonrasına dair öngörülerini paylaştı. Mellerud, yarılanma sonrası üç-dört aylık dönemde şirket kararının önemli ölçüde düşeceğini, bu sebepten ötürü halka arz olan şirketlerin hisselerinde düşüş olacağını belirtti. Hashlabs kurucusu, daha kötü senaryoda ise üretim maliyeti yüksek bazı Bitcoin madencilerinin fişi prizden çekme ihtimali üzerinde durdu.

Halving, madenci göçüne sebep olabilir

Jaran Mellerud, halving sonrası gelirlerdeki muhtemel düşüş nedeniyle faaliyete devam etmek isteyen ABD’deki Bitcoin madencilerinin göç etmesini bekliyor. Mellerud, ABD’li şirketlerin düşük enerji maliyetlerinden ötürü Afrika ve Güney Amerika bölgelerine ilgi gösterdiğini açıkladı:

“Şirketim Hashlabs, enerji maliyetlerinin ABD’ye kıyasla yüzde 30 ila 40 daha düşük olduğu Etiyopya’ya taşımak isteyen madencilerden önemli bir talep görüyor.”

Halving’in ardından BTC madencilerinin ne durumda olacağı uzun zamandır bir tartışma konusu. Cantor Fitzgerald, Ocak ayında yarılanma sonrası Bitcoin fiyatı 40 bin dolar veya altında kaldığı takdirde ABD’de 11 farklı madencinin zarar edeceğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala