bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,741.95 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,585.33 0.99%
bnb
BNB (BNB) $ 589.97 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 187.62 1.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624172 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653237 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.202288 11.48%

Paylaş

Bitcoin Gold (BTG) Nedir?

bitcoin gold nedir 1

Bitcoin Gold (BTG), orijinal kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) ikinci kez hard fork yaşamasının ardından oluşmuş bir varlıktır. Blockchain ağlarında gerçekleşen çatallanma olaylarının ardından yeni kripto paralar meydana gelebiliyor. Bitcoin Gold’un geliştiricileri, yeni kripto paranın Bitcoin’den çok daha merkezsiz olduğunu ve daha gelişmiş bir değer şeklinde faaliyet gösterdiğini iddia ediyor.

Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin’e (BTC) yönelik oluşturulmuş kullanıcı dostu bir alternatif şeklinde karşımıza çıkıyor. Bitcoin Gold ağı, Bitcoin blockchain’inin güvenlik olanaklarını ve dayanıklılığını daha da geliştirerek bir platformda toplamayı hedefliyor. Blockchain teknolojisinin imkan verdiği kripto paraların temel felsefesi durağan bir yapıyı reddederek dinamik ve yenilikçi bir anlayışı benimsiyor. Bitcoin Gold ekibi, Bitcoin ile rekabet edebilecek kapasitede ve blockchain teknolojisinin olanaklarıyla güçlendirilmiş yeni bir ağ geliştirmek istedi. Ekip bu sayede kripto para ekosisteminin devam eden gelişimine katkı sağlanacağına inanıyor. Bitcoin Gold ağında Bitcoin’in hash gücü gibi kaynakların dışında yenilikçi metotlardan faydalanılmak amaçlanıyor. Üstelik ekip merkezsiz uygulama (dApps) geliştiricilerini de unutmamış ve geleceğin merkezsiz finans ekosisteminde onların da yer almasını hedeflemiş.

Bitcoin Gold nedir

Bitcoin Gold projesinin kendi web sayfasında yer alan bilgilere göre BTG, Bitcoin’in temel ilkelerini kullanan farklı bir kripto para olarak tanımlanıyor. BTG’ler de tıpkı BTC gibi madencilik faaliyetlerine tabi. Ancak zorluk seviyesi bir hayli yüksek olan BTC ağında kullanılan ASIC’ler değil de GPU’lar aracılığıyla BTG madenciliği gerçekleştiriliyor. Bilindiği üzere ASIC’ler BTC ağındakine benzer durumlar için tasarlanmış özel hash gücü üreten sofistike makineler. GPU’lar ise grafik işlemci birimi şeklinde güzel dilimiz Türkçeye çevrilebilir.

Bitcoin Gold (BTG) ne zaman çıktı?

Bitcoin Gold (BTG), öncü kripto para Bitcoin’in ağında gerçekleştirilen bir hard fork faaliyetinin üzerine başlatıldı. Bu işlem 24 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Bilindiği üzere blockchain yani blok zincir teknolojisini kullanarak işlemlerine devam eden platformlar, ağlarında gerçekleşen işlemleri bloklarda şeffaf olarak saklıyor. Bloklar doldukça da birbirine ekleniyor ve bir zincir meydana getiriyor. Teknolojinin blok zincir şeklinde adlandırılmasının temel mantığı da esasında bu. Zaman zaman bazı durumlardan kaynaklı bir şekilde bu zincirler üzerinde çatallanmaların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Hard fork olarak bilinen bu etkinlikler o kripto paranın topluluğu tarafından alınan kararların ardından hayata geçiyor. Bitcoin ağında da çeşitli hard fork çalışmalarının yaşandığına şahit olduk.

Hard fork eyleminin ardından iki adet farklı blok zinciri meydana geliyor. Bunlardan birisi orijinal zincir olarak yoluna devam ederken yeni oluşan zincir de yeterli geliştiriciye sahipse yoluna yeni bir kripto para olarak devam ediyor. Bitcoin Cash, Bitcoin Diamond ya da Bitcoin Gold gibi kripto paralar da işte tam bu şekilde piyasaya çıktı. Geliştiriciler çeşitli sebeplerle yeni oluşan kripto paraların diğerinden daha üstün olduğunu belirtiyor. Bu noktada hangi kripto paranın nasıl olduğuna tabi ki belirli kişiler değil de tüm kripto para topluluğu karar veriyor. Kullanıcılarına finansal özgürlük vadeden ve onları her fırsatta eşitlikçi, yenilikçi fikirlerle buluşturan kripto para piyasasının tam olarak bu şekilde sonuçlar doğurması bekleniyor.

BTG nedir

Bitcoin Gold (BTG) Fiyatı Nedir?

Orijinal kripto para birimi Bitcoin (BTC) ağından türetilen Bitcoin Gold, BTC fiyatını takip eden bir fiyat grafiği oluşturuyor diyebiliriz. Fork’landığı ağında temel prensiplerini benimseyen BTG de tıpkı BTC gibi toplamda 21 milyon adet piyasaya sürülecek. Madencilik işlemlerinin ardından belirli algoritmalarla piyasaya sürülen BTG’lerden şimdiye dek 17,5 milyon kadar çıkarılmış. Bu da toplamda arz edilecek miktarın %83’lük kısmına denk geliyor. Bu sayılar içeriğin hazırlandığı anda elde edilen verilere dayanıyor ve okuma anınıza göre değişiklik gösterebilir.

Bitcoin Gold Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bitcoin Gold coin 1.607,81 TL TL’den işlem görüyor. Bitcoin Gold coin fiyatı son 24 saat içerisinde 7.86% değişim gösterdi. Bitcoin Gold coin son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 71,735,919 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 874,470,374 dolar seviyesinde.

Bitcoin Gold Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bitcoin Gold $ 49.78 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Bitcoin Gold ayı itibariyle Binance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 456,25 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Bitcoin Gold yılın en düşük seviyesini ise 4,25 dolarla belirledi

BTG

Bitcoin Gold (BTG) Nasıl Çalışmaktadır?

İlk kripto para Bitcoin’in (BTC) blockchain ağından üretilen Bitcoin Gold (BTG) da tıpkı BTC’nin benimsediği temel ilkelere kendi ağında yer vermiş. Bitcoin Gold belirli bağlamlarda Bitcoin’den ayrılıyor. BTG geliştirici ekibi bu bağlamlardan dolayı kripto paralarının BTC’den daha iyi bir değer olduğunu düşünüyor. Bitcoin Gold ağı Equihash iş kanıtı (proof of work) algoritmasıyla faaliyet gösteriyor. Kripto para sayesinde kullanıcılar anonim şekilde işlem gerçekleştirme olanağına da sahip oluyorlar. Bu bağlamda BTG’nin BTC’den ayrıldığı söylenebilir. Üstelik BTG, kullanıcılarına daha hızlı işlem olanağı sağlıyor. BTG topluluğuna göre yeni ağ BTC’nin orijinal durumuna göre daha merkeziyetsiz bir yapıya da sahip. Zaten projenin sloganlarından birisi de “hadi Bitcoin’i yeniden merkezsiz yapalım” olarak biliniyor.

Bitcoin Gold (BTG) Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin Gold (BTG) işlemlerine ilk başladığı andan itibaren çok sayıda borsa tarafından listelendi ve halihazırda da bu platformlara yenileri eklenmeye devam ediyor. BTG satın almak isteyen bir kullanıcı bunu çok sayıda platform aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirebilir. BTG alınıp satılmasına imkan veren borsalar arasında Binance, Bithumb, Bitfinex ve Huobi gibi platformlar yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala