bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,963.67 6.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,017.07 4.57%
bnb
BNB (BNB) $ 582.22 2.89%
solana
Solana (SOL) $ 160.26 12.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517075 3.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456754 6.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154305 5.55%

Bitcoin (BTC) tarihi bir rekor kırdı: Büyük çıkış!

Bitcoin rekor aylık kapanış btc

20 bin doların üzerinde yükseliş ile Şubat ayını tamamlayan Bitcoin (BTC), tarihinin en büyük yeşil mumunu kaydetti.

Kripto para piyasası günden güne yükselmeye devam ederken, boğa sinyalleri de artmaya başladı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un talep şokundan bahsetmesinden sonra bir diğer veri de aylık kapanışta geldi.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Şubat ayı kapanışını tarihinin en büyük yeşil (yükseliş) mumuyla tamamladı. BTC, Şubat ayında 20 bin doların üzerinde yükselişiyle önceki rekoru olan 17,5 bin dolarlık aylık artışı geçti.

Bitcoin (BTC) yine zirvede

BTC, tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesi (ATH) haricindeki bütün rekorları kırmaya devam ediyor. 60 bin dolar seviyesini aşarak 829 günün zirvesine ulaşan Bitcoin (BTC), yeni bir rekora imza attı.

BTC, Şubat ayında 64.000 doları gördü ve kapanışını 61.130 dolar seviyesinde gerçekleştirdi. Lider kripto para birimi, Şubat ayının açılışını ise 42.580 dolar seviyesinde yapmıştı. Bir ayda yaklaşık 22.000 doların üzerinde artış kaydeden BTC, tüm zamanların en büyük aylık kapanış mumuna imza attı.

Yükselişi ifade etmek için kullanılan yeşil mum, aylık kapanışta adeta roket görünümüne erişti. BTC’nin bu denli büyük bir mum ile kapanış yapması, kripto para piyasasında da yankı uyandırdı.

Bitcoin (BTC) rekor

Bitcoin (BTC) neden bu kadar yükseldi?

Bitcoin’in (BTC) bu denli yükseliş yaşamasında ve rekorlar kırmasında spot Bitcoin ETF’lerin katkısı oldu. Kurumsallar, spot Bitcoin ETF’ler aracılığıyla BTC biriktirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün yayınlanan bir habere göre, ETF’ler günde ortalama 2.800 BTC biriktiriyor. Madenciler ise günde ortalama 800 BTC kazıyor. Talep şoku yaşanan BTC, şiddetli bir yükseliş ile 60 bin dolar seviyesini aştı.

BTC yükselişinin arkasındaki bir diğer neden ise yaklaşmakta olan Bitcoin halving’i oldu. Halving, blok ödüllerinin yarıya indirilmesi nedeniyle arz kıtlığının artışına yol açabilir. Geçmiş halving dönemlerinde yaşanan boğa sezonu, önümüzdeki halving için de beklentileri artırıyor. Halving, tahmini Nisan ayında gerçekleşecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala