bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,063.16 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,312.69 6.09%
bnb
BNB (BNB) $ 600.29 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.04 5.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523109 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475677 3.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149837 2.24%

Bitcoin analizi, potansiyel dip bölgeyi işaret etti

bitcoin halving dusus

Daha önceki boğa döngülerini analiz eden Bags isimli analist, bu döngüde Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 38’lik düşüş yaşayabileceğini öngördü.

Bags, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin’in (BTC) halving öncesi gerçekleştirdiği düşüşleri ele aldı. Analiste göre Bitcoin, daha önce gerçekleştirdiği üç halving döngüsünde de benzer senaryoda hareket etti.

Analist, Bitcoin’in daha önceki üç halving öncesi döngüsünde de tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 38 düştüğünü aktardı. Benzer senaryonun yaşanması halinde ise Bitcoin’in 45.500 dolara kadar düşebileceğini belirtti.

bitcoin halving oncesi dusus

Önceki veriler Bitcoin için 45.500 doları gösteriyor

Kripto analisti Bags, üç farklı halving dönemini inceledi ve üçünün de halving öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 38 düştüğünü gördü.

Bitcoin’in bu döngüde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi 73.500 doları ele alan Bags, yüzde 38’lik düşüş oranı neticesinde hedef bölgenin 45.500 dolar olacağını söyledi.

Benzer bir yorum bankacılık devi JPMorgan’dan gelmişti. JPMorgan, halving sonrası Bitcoin’in 42.500 dolara kadar düşüş yaşayabileceğini iddia etti.

Ancak Bags, kendi düşüş tahminini halving öncesine dayandırıyor. Çünkü önceki veriler, halving öncesi düşüşleri değerlendiriyor. Ayrıca önceki veriler, halving sonrasında güçlü bir boğa koşusuna da işaret ediyor.

Bags’a cevap veren bir X kullanıcısı, ABD’li spot Bitcoin ETF’lerin önceki döngülerde olmayan bir şekilde piyasayı güçlü tuttuğunu dile getirdi. Analist, önceki boğa döngülerinin her birinin kendine has bir katalizörü olduğunu, yine de bunların düşüşü engellemediğini belirtti.

Analiste göre, spot Bitcoin ETF’lerine net para girişi gerçekleşse de düzeltme kaçınılmaz durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala