bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Bireysel Ethereum Madencisi Tek Başına Blok Ödülünü Aldı

bireysel ethereum madencisi tek basina blok odulunu aldi

Son dönemde iki bireysel Bitcoin (BTC) madencisinin tek başına yaptıkları şanslı madencilik faliyetleri ile blok ödülleri elde ettiklerini sizlerle paylaşmıştık. Son olarak bir bireysel madenci daha blok ödülü tek başına almayı başardı. Ethereum madencisi 540.000 dolar değerinde 175 ETH’lik ödülü tek başına aldı. Ancak bu ödülün blok başına olan 4 ETH’lik ödülün baya üzerinde olması dikkatlerden kaçmadı.

bireysel-ethereum-madencisi-tek-basina-blok-odulunu-aldi

Ethereum Madencisi 175 ETH’lik Ödül Kazandı

Kripto para madenciliği (Proof of Work) tekil işlemde oldukça basit olsa da, doğru hash dizilimini bulmak söz konusu olduğunda oldukça zor bir işlemdir. Ağın o anki zorluk mekanizmasına göre değişen oranlar, madencileri doğru hash’i bulmak için milyarlarca işlem yapmaya zorlar.

Bir hash’in bulunmasının zorluğundan dolayı ise kazanç garantisi elde etmek isteyen madeciler, pool adı verilen organizasyonlar ile birlikte çalışırlar. Böylece çok daha yüksek bir işlem gücü ile hesaplama yapılır ve madenciler pool’a sağladıkları işlem gücü kadar ödülden paylarını alırlar.

Ancak bireysel madenciler çok düşük olan şanslarına güvenerek bu işlemleri tek başlarına yapmayı deneyebiliyor.

BU örneklerden biri olan Ethereum madencisi, bu emeği karşılığında 175 ETH almayı başardı.

Bireysel madenci, 2Miners, bireysel havuzu aracılığıyla madencilik yapıyordu. Çevrimiçi 854 madenci ile saniyede 1.5 terahash’ten oluşan nispeten küçük bir organizasyonda çalışıyordu. Bu da ortalamada madencinin saniyede 1.85 gigahash (GH/s) katkıda bulunduğu anlamına geliyor. Diğer taraftan blok ödülü 4 ETH iken madencinin 175 ETH kazanmasının yapılan işlem ücretlerinden olduğu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala